Ar išdrįstumėte: „Islamo valstybė“ kviečia į prabangų viešbutį  (2)

Baimę visam pasauliui kelianti grupuotė „Islamo valstybė“ ruošiasi vasarai. Teroristai Mosule atidarė prabangų viešbutį, kurio svečiai už poilsio metu pažeistas taisykles gali sumokėti ir savo galva.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol prie jo įėjimo nebuvo iškeltos dvi juodos „Islamo valstybės“ vėliavos, penkių žvaigždučių viešbutis „Ninawa International“ buvo laikomas vienu geriausių Irake. Kalifatu paskelbtose grupuotės valdose buvo uždarytos visos poilsio įstaigos, tačiau dabar islamistai šį viešbutį pirmąjį prikėlė naujam gyvenimui. Grupuotės socialinių tinklų paskyrose paviešintos nuotraukos, kaip džihadistai vaškuoja parketą, rūpinasi sodu ir valo langus. Viešbučio svečiai galės apsistoti 262 kambariuose, lankytis dviejuose restoranuose, naudotis dviem pokylių salėmis, sporto klubu ir teniso aikštynu. Žinoma, jame nebus parduodamas alkoholis, tačiau prašmatniame viešbutyje bus galima rengti ir vestuves. Vis dėlto čia, kaip ir likusioje okupuotoje teritorijoje, galioja griežti islamistų įstatymai. Džihadistų nuotakos negalės plaukioti baseine arba žaisti teniso, nebent pridengs kiekvieną kūno plotelį pagal griežtus šariato teisės nurodymus. Tačiau toks viešbučio lankytojų poilsis prabangiuose apartamentuose gali baigtis mirtimi. Be alkoholio, viešbutyje bus draudžiami šokiai, rūkymas ir azartiniai lošimai. Šiuos draudimus pažeidę svečiai gali būti nuplakti, nukryžiuoti arba jiems netgi gali būti nukirsta galva. Viešbutis iškilmingai atidarytas gegužės 1-ają. Į renginį nemokamai pakviesti musulmonai rinkosi prie baseinų ir stebėjo dangų nušvietusius fejerverkus. Ginklus į brangius laikrodžius išmainę svečiai galėjo gėrėtis ryškiai apšviestu ir balionais puoštu pastato fasadu. Neįprasta ir tai, kad Vakarus niekinantys „Islamo valstybės“ kovotojai viešbučio registratūroje iškabino ženklus, kurie anglų kalba lankytojus informuoja apie tai, kur yra kasa arba informacijos centras.

Laikrodžiai ant sienų rodo laiką įvairiuose islamiškojo pasaulio miestuose. Analitikų teigimu, teroristinė grupuotė viešbučiu nutarė pasinaudoti propagandai – neva JAV vadovaujamos karinės koalicijos bombardavimai nelėmė sumaišties kalifatu paskelbtoje teritorijoje.

„Manau, kad propagandininkai bando parodyti, kad jei antpuoliai tikrai jiems būtų pakenkę, „Islamo valstybė“ negalėtų rengti ištaigingų vakarienių su fejerverkais prabangiame viešbutyje“, – sakė fondo „Quilliam“ – ekstremizmo tyrimų centro – ekspertas Charlie Winteris.

Mosulas buvo vienas pirmųjų miestų, kurį grupuotė užėmė per kruvinąjį žygį praėjusiais metais. Dabar jį nuolat apšaudo Vakarų aviacija. Manoma, kad 11 aukštų viešbutis Tigro upės pakrantėje bus skirtas mieste apsilankantiems kariniams vadams ir aukštus postus užimantiems džihadistams, tačiau grupuotė šios informacijos nepatvirtino.

Viešbučio nuotraukos yra visiškas atotrūkis nuo iki šiol „Islamo valstybės“ kovotojų viešintų vaizdo įrašų, kuriuose džihadistai daužo senovines skulptūras, o ne kruopščiai dailina gyvatvores. („The Independent“, LR)

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(30)
(3)
(27)

Komentarai (2)