Ieškote darbo? Saudo Arabija turi šiurpų pasiūlymą  (21)

Tai yra vienas kruviniausių legalių darbų, kuriuos galima įsivaizduoti. Jokių kvalifikacijų nereikalaujama, patirties neprašoma, nors ir aukso kalnų taip pat nežadama. Tereikia turėti taiklią ranką, jėgos mosuoti kardu ir valios įvykdyti egzekuciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mat Saudo Arabija darbo skelbimuose ieško budelių, skelbia „Daily Mail“. Nurodoma, kad ieškoma mažiausiai 8 budelių, kurie būtų atsakingi už nukirsdinimus arba galūnių amputavimą kardu – pastarosios bausmės Saudo Arabijos karalystėje vis dar taikomos vagišiams.

Tokius, švelniai sakant, neįprastus darbo skelbimus Saudo Arabija oficialioje valstybinių pareigybių internetinėje svetainėje paskelbė po to, kai buvo pastebėtas budelių trūkumas – mirties bausmių daugėja, o esami įgudę nukirsdintojai nespėja mosuoti kardais.

Iki šiol buvo įprasta, kad kiekvienas Saudo Arabijos budelis privalo turėti savo kardą ir gebėti vienu smūgiu nukirsdinti galvą. Tačiau dabar ketinama pasitenkinti net nekvalifikuotų pagalbininkų mostais. Mirties bausmės vykdymas nukirsdinant galvą dažniausiai skiriamas žudikams, prievartautojams, prekeiviams narkotikais, o išimtinais atvejais – ir nuteistiems už raganavimą žmonėms.

Saudo Arabija yra viena iš daugiausiai mirties bausmių skirianti šalis pasaulyje. Pernai šią nafta turtingą karalystę aplenkė tik Kinija ir Iranas, nors Saudo Arabija pralenkė JAV ir Jemeną. Vis dėlto šiemet Saudo Arabija, regis, nusiteikusi rimtai užimti pirmąją vietą – jei pernai buvo įvykdytos 88 egzekucijos, tai dar nesibaugus 2015-ųjų pusmečiui karalystėje nukirsdinti, sušaudyti, pakarti arba akmenimis mirtinai uždaužyti jau 85 žmonės.

Daugiausiai mirties bausmių susilaukė vietos gyventojai, bet buvo ir atvykėliai iš Pakistano, Jemeno, Sirijos, Jordanijos, Indijos, Indonezijos ir kitų, daugiausiai musulmoniškų šalių.

Saudo Arabija nepateikė jokios oficialios priežasties, kodėl šiemet taip uoliai žudomi žmonės, tačiau diplomatai spėlioja, kad tokios šiurpios statistikos išaugimas susijęs su korupciniais ryšiais – šiemet į įtakingas pareigas buvo priimta itin daug naujų teisėjų, susijusių su aukštais pareigūnais bei jų šeimų nariais. Norėdami atsidėkoti teisėjai buvo negailestingi net ir už, regis, nereikšmingus nusikaltimus nuteistiems žmonėms, kuriems skyrė mirties bausmes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(36)
(5)
(31)

Komentarai (21)