8 žiauriausios visų laikų tragedijos atrakcionuose (Video)  (1)

Visi, kas mėgsta adrenaliną, tikrai mėgaujasi smagiu pasivažinėjimu amerikietiškais kalneliais, ar kokiu kitu ekstremaliu atrakcionu. Tačiau, deja, nors šansas mirti karuselėje prilygsta tik 1 iš 300 mln., visgi, kartais tokios tragedijos įvyksta. O kai tai nutinka, atgarsiai pasiekia visą pasaulį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pristatome 8 atrakcionus, kuriuose nutiko visų laikų žiauriosios atrakcionų tragedijos.

1. „The Rat“ atrakcionas Škotijoje

Šios karuselės darbuotojai neretai pastumdavo karuselę, kad ji lengviau važiuotų. Tačiau ši technika pasirodė esanti mirtina, kai 2007-aisiais vieno vyro ranka įstrigo vėžimėlyje. Jis, užsikabinęs su ranka, kilo kartu su visais su siaubu į jį žiūrinčiais pramogotojais, kol aukščiausiame taške nukrito žemyn ir užsimušė.

Šis parkas užsidarė 2010. Štai kaip jis atrodo dabar:

2. „The Batman“ atrakcionas JAV

Šiame atrakcione mirė paauglys: 2008-asiais 17-metis ten besisupdamas pametė kepurę, ir pasivažinėjęs lindo į uždraustą zoną jos pasiimti. Jį sutraiškė atlėkusi karuselė.

3. „Fuj Raijin II“ atkracionas Japonijoje

Šis atrakcionas užsidarė 2007-aisiais po to, kai buvo paskelbtas pavojingiausiu Japonijoje, mat čia viename mirtiname pasivažinėjime žuvo vienas žmogus, o dar 19 buvo stipriai sužeisti.

4. „The Big Dipper“ atrakcionas Jungtinėje Karalystėje

Ši tragedija – viena baisiausių Britanijos užmirštų siaubų. 1972-aisiais čia mirė 5 maži vaikai, mat vienas medinių vežimų pradėjo riedėti atgal, iškrito iš bėgių ir nugarmėjo ant žemės.

Beveik iškart po to atrakcionas buvo uždarytas.

5. „Mindbender“ atrakcionas Kanadoje

Šis atrakcionas – didžiausias pasaulyje trijų ratų atrakcionas, esantis viduje. Jis atsidarė 1986-aisiais, tačiau gyvavo vos metus, kol vieno mirtino pasivažinėjimo metu žuvo trys žmonės. Ratai atsilaisvino ir vežimas visu greičiu krito žemyn.

6. „Superman Tower of Power“ atrakcionas JAV

2007-aisiais geležiniai kabeliai atsilaisvino grupelei paauglių mergaičių mėgaujantis laisvo kritimo vertikaliai kylančiu atrakcionu. Jos tai pastebėjo ir ėmė šaukti, kad vežimas būtų sustabdytas, tačiau nebuvo spėta. Kabeliams atsilaisvinus ir karuselei praradus kontrolei nebuvo išvengta baisių sužalojimų – vienai mergaitei buvo amputuotos abi kojos. Laimei, niekas nemirė.

>

7. „Ride of Steel“ atrakcionas JAV

Irako karo veteranas Jamesas Hackemeris tarnybos metu prarado abi kojas. Kai jis grįžo į gimtąją šalį, jam ir jo šeimai buvo padovanoti kvietimai į pramogų parką.

Parko personalas įvertino jo situaciją ir leido pakilti atrakcionu, deja, jo kūnas išsilaisvino ir jis iškrito iš vežimo. Kritimas buvo mirtinas.

8. „Cyclone“ atrakcionas JAV

Šis atrakcionas nuo tada, kai atsidar4 1927-aisiais, yra siejamas net su keliomis mirtimis. Paskutinioji auka – Keithas Shirasawa. 53-ejų metų vyras susilaužė kaklą iškritęs iš karuselės, o mirė ligoninėje, praėjus keletui dienų nuo sunkios traumos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(13)
(3)
(10)

Komentarai (1)