Turkija numušė RF naikintuvą Su-24 virš Sirijos (Video) PAPILDYTA 15:50

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2015-11-24 23:26
Na jo, galimas daiktas. Bet tada turėtų būti viešai pateikiamas pilnas rusų skrydis. Kiek ten kartų ir kiek toli kirto.
Justas777 2015-11-24 23:43
Irakas ir Libija tau nieko nesako?
Justas777 2015-11-24 23:51
Sakyk ne mum o musu valdziai, kas kas bet ji daugiausia moka lot, jei susiklostytu tokia situacija mes butume frontas ir saugotume visa likusia europa o visi tie euroberetnikai tada galetu pasireikst imt ginkla i rankas ir varyt pries rusa, visi tie kurie garsiausiai reikia, iskaitant ir forumo moderatorius.
Creatium 2015-11-25 00:08
Klausimas ar tokia informacija yra renkama pastoviai. Neatmesčiau varianto, kad čia buvo užfiksuota skrydžio trajektorija, kaip jau minėjo, po kažkelinto pažeidimo. T.y. kai keletą kartų pažeidė, tada nusprendė "nufilmuoti" ir pateikti kaip įrodymus. Dėl to gali būti, jog nesimato absoliučiai viso skrydžio. Na, bet turint omeny, kad tai jau ne pirmas kartas, kai Rusija įsibrauna į kitos šalies teritoriją ir pilotai neatsako į ryšius, tai Turkijos pozicija labai tvirta atrodo. O buvo klausimas kokiu būdu numušė. Numušė F-16 naikintuvai, pakelti Turkijos. Šis faktas, beje, rodo, kad pažeidimai buvo ilgalaikiai, nes dėl 20s niekas naikintuvų nekelia.
Arthuras 2015-11-25 00:42
Turėtų tikrai būti renkama. Ta prasme, Turkijos radarai tikrai tai fiksuoja. Tuo net neabejoju. Ir tokia informacija neužima labai daug vietos, todėl jie ją tikrai turi visą. Ir manau, kad pateiks, anksčiau ar vėliau.
lucy 2015-11-25 01:06
Pabandysiu pritempti delfį į technologijas https://en.wikipedia.org/wiki/Fermi_paradox trumpai neaptinkam protingos gyvybės, nes protinga gyvybė susinaikina pati save. Pvz prieš pora tūkstančių metų niekam nebūtų įdomu jog kokią gentį nukalė, bet esant tokiems masinio naikinimo ginklams kaip dabar net toks šūdniekis kaip "užmynimas ant teritorijos" -> lėktuvo numušimas pastumia mus arčiau masinio konflikto ir prisimenant istoriją buvo ne vienas atvejis kai nedaug trūko jog USA ir USSR būtų apsikeitusios branduolinėm galvutėm.
Kirtiklis 2015-11-25 01:12
O ko tikėjosi Rusiją, kad galės skraidyti virš kitos šalies teritorijos ir nieko nebus, ignoravo Turkų perspėjimus to nedaryti. Bet kur tau, negi Rusiją klausys ko, gi ne lygis. Ir rezultatą matom O pasirodo Turkai dar ir su kokiais kiaušais, nors nėra ko stebėtis - NATO 2 po JAV pagal karinia galia.
azotas 2015-11-25 02:22
na ir ka dabar palaikyt turkija kuri remia teroristus perkdama is ju degalus ar rusija kuri pati uzsiema terorizmu ukrainoi ? toks toki susitiko..
shift 2015-11-25 02:32
Leisk atspėsiu, tu tai sužinojai iš RT televizijos kanalo reportažų? Aš labiau tikiu Narnijos kronokomis ar Hariu Poteriu nei kremliui priklausančiu RT kanalu. Kita vertus, remiantis tavąja logika, Lietuva irgi remia terorizmą Ukranijoje, nes perka dujas ir elektrą iš Rusijos???
Gediminas Jurgaitis 2015-11-25 02:51
pagaliau nors kazkam uzteko ryzto pistelt Putkai.
Ernestass 2015-11-25 03:18
Tai nereikėjo mums lysti ten kur Rusijai skauda. Patys prisižaidėme Ukrainoje su valdžios perversmais, dabar ir būkime laimingi su žlugusia valstybe.
Ernestass 2015-11-25 03:21
Visų pirma, dar neaišku ar lėktuvas kirto Turkų sieną. Antra, kokia valstybė numušinėja sieną pažeidžiančius lėktuvus? Rusai mėgsta užminti mums ant mūsų oro erdvių, o męs net nesuprantame kodėl! Tai kur problema? Tegul durnius ir toliau daro ką daro, niekam dėl to galvos neskauda. Na, o dabar, kariškiai visai Turkijai tiek pridirbo, kad ji apsišikusi bėga pas Nato prašyti gelbėjimo.
vanduo4 2015-11-25 04:18
- Iš esmės nesvarbu kiek kartų ir trumpam ar ilgam kirto. Faktas, kad pažeidė sieną vykdydami karinę operaciją. - Kokios garantijos kad jie per klaidą nenumes bombų ant Turkijos gyvenviečių pasienyje? Būtent tam ir yra sienų kontrolė. - Beje, Turkija daugybę kartų ir anksčiau įspėjo Rusiją, bet ši niekaip nereagavo. - Tai šis kartas buvo pirmas priminimas, jog NATO sienos yra saugomos. Iki šiol rusų lėktuvai kirto Latvijos, Švedijos, Anglijos sienas ar ekonomines zonas ir nepaisė jokių perspėjimų ar protestų. - Panašiai kaip Ukrainoje. Vyksta karo veiksmai ir tik laiko klausimas kada būtų numuštas koks lėktuvas. Malaizijai nepasisekė - numušė juos.
Aidas 2015-11-25 07:32
Kas Tamstai aisku ar neaisku as nezinau, bet Turkijos kariskiams viskas buvo aisku, jei jau numuse. Kaip ir minejau, jie neturi galimybes svarstyti, kaip Tamsta prie PC. O viena is mano versiju yra ta, kad Rusija Turkijos teritorijoje galejo vykdyti zvalgybos veiksmus. Pirma dronas, veliau lektuvas sukantis ratus ties konkrecia vieta. Dar NATO pratybos. Edit: numusineja kiekviena normali valstybe, jei pilotas atsisako tupti ar palikti oro erdve.
Pjovėjas 2015-11-25 08:44
Ne nu, koloradiniai gali kalbėt ką nori, bet Turkija daugybę kartų įspėjo dėl jos sienų pažeidimo. Iki šiol turbūt dar pamenate tą drono numušimą? Dėl kurio "nuosavybės" niekas taip ir neprisipažino? Kai daug kartų įspėji, kad "nelįskit į mūsų teritoriją", tai darosi jau privaloma galų gale ir rimčiau sureaguot, vien dėl to, kad neliktum kvailo juokdario vietoj. Juokingiausia, kad pati rusija, mėgstanti patriukšmauti ir visaip prigrasinti, kad gins savo interesus tokiu būdu šį kartą apsimeta nustebus, kai jai pačiai tą patį principą pritaiko. Eskaluoti toliau gal ir nereikia, bet kišt galvos į smėlį... na irgi juokinga.
007 2015-11-25 09:13
Aišku, kad kirto, neaišku kiek kartų. Turkija jau buvo kalbėjusi su Rusija dėl oro erdvės pažeidimų. Buvo ir kažkieno droną numušusi. Kodėl šiuo atveju turėjo sėdėti ir nieko nedaryti, kai jos teritorijoje kovinis lėktuvas. Tuo labiau, kad pilotas neatsako. Ar tai rusų lėktuvas turbūt nebuvo gilinamasi, tiesiog kariškiai reagavo, kaip ir buvo nurodyta reaguoti tokiu atveju. Gal reikėtų pasitarti ir su Turkija, kada skraidai paribiais, o ne su amerikonais kažką lygtais derinti? Kaip visada jungiamas durnius ir prasideda demagogija. Dabar visi Račo ir Peleckio draugeliai apsiskaitys rusiškos versijos istorijų ir mėtys neaiškias nuorodas bandydami aiškinti keista logika ir palyginimais iš praeito amžiaus karinių konfliktų, kurie neatitinka dabarties situacijos. Sėkmės.
WWr 2015-11-25 09:23
Pasižiūrėjau pro langą, karas dar neprasidėjęs, didelė laimė. Diena plius kita diena, plius dar diena... Žiūrėk ir prastumsim gyvenimą. Kad rusai turkams atkeršys, tai aksioma, tik būtų gerai, kad keršytų ne branduolinėmis galvutėmis.
SaMaras 2015-11-25 09:31
Kažkaip pamirštamas faktas kad turkai yra nukalę ir sirų sraigtą ir berods naikintuvą kažkokį už tą patį. Buvo pažeidimas - buvo atsakas. Karinis orlaivis pažeidžia sieną (ir ne vieną kartą), sukiojasi tavo teritorijoje neatsako į kvietimus (pasiklydus ar netyčia įskridus kai tau sako kad šausime turėtų kažkaip reaguoti ir atsakyt). Be to naikintuvą pakelti neužtenka 10min.. jei sugebėjo priskristi ir numušti tikrai jau buvo aiškus pažeidimo netrumpalaikiškumas
vytautas50 2015-11-25 10:25
Gediminas Jurgaitis 2015-11-25 11:11
Rusija kaip girtas marozas besislaistantis aplink ir visus uzkabinejantis, o visi traukiasi ir kelia duoda, mat jis durnas. visiskai nesutinku su pasakymu duok durniui kelia, durniui reikia duot i liuli, o jei nepadeda duoti smarkiau.