Turkija numušė RF naikintuvą Su-24 virš Sirijos (Video) PAPILDYTA 15:50

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ernestass 2015-11-25 11:23
Tai pasiskaitykite tamsta naujienas. Nei diena nebuvo praėjusi ir jau tikite pirma varna kuri karkia prieš Rusiją. Kol kas viena pusė teigia, kad lėktuvas įskrido į Turkijos oro erdvę, kita, kad ne. Dėl pačių Turkų labo reikia tikėtis, kad lėktuvas buvo numuštas jų oro erdvėje, nes antraip jie iki ausų šude sėdęs. Neturi galimybes svarstyti? Lėktuvas buvo fiksuojamas nuo pačio jo pakilimo momento. Niekas ten nesupanikavo ir Turkai jau žinojo ką darys. Netgi ir jei įskrido jų bombonešis į jų oro erdvę (šios versijos pats laikausi), toks elgesys yra nepateisinamas pažangoms valstybėms. Šiuo metu Turkija lygiuojasi su Šiaures Korėja savo elgesiu. Ne su šturmo bombonešiais žvalgybos veiksmai vykdomi. Čia buvo tipinis Rusų oro erdvės pažeidimas prie sienų. Ir jūs visiškai klystate. Pasidomėkite kiek Rusai skrenda su branduoliniais bombonešiais į JAV oro erdves kurie gali visus JAV pakrantes miestus nušluoti per akimirką. Ir ką? Ar daug jų buvo numušta? Kariškiams patiems toks elgesys nėra protu suvokiamas, daugiausia kas atliekama tai priskrendama arti lėktuvo, parodomi nemandagus ženklai ir pasiunčiamas lėktuvas atgal. Tokia konfrontacija tėra stipriai atskiesta šaltojo karo kasdieninė provokacija, į kuriąs Turkai akivaizdžiai nėra pakankamai brandūs atsakyti teisingai.
hamann 2015-11-25 11:26
Pagal tavo logiką, tai jei virtinė tankų važiuotų per Vilnių į kaliningradą, tai irgi nieko tokio būtų? "Reik duot durniui kelią"? Juk neilgam, per porą dienų pravažiuos... Ir kokiais šaltiniais remiantis teigi kad Turkija "bėga pas NATO prašyti gelbėjimo"? O bendrai paėmus, po šio incidento, tai norėčiau, kad Lietuvos oro erdvę saugotų ne prancūzai, ne JAV, o turkai. Galėtų ir viso NATO oro erdvę jiems patikėt.
Vytax 2015-11-25 11:31
Baikit tuos kliedesius. Sirija jau nebeturi oficialios valdžios. Tai žlugusi valstybė, giliai įklimpusi pilietiniame kare. Ir kariauja ten labai daug pusių (Assadas, Sirijos sukilėliai, ISIL, Al-Nusra, Kurdai, Hezbollah ir t.t.). O rusai su tuo lėktuvu bombas mėtė tame Turkijos pasienyje tikrai ne virš ISIL pozicijų. Beje Turkija yra priglaudusi 1.7mln. Sirijos gyventojų. Tai 10% visų Sirijos gyventojų. Tad ji turi tam tikrą teisę spręsti Sirijos reikalus.
hamann 2015-11-25 11:32
Kariškiai šiaip vadovaujasi, ne protu, ne širdimi, o taisyklėmis ir įsakymais. Kas toleruojama JAV, nebūtinai turi būt toleruojama Turkijoje, ir jie turi pilną teisę ir pareigą gint savo teritoriją. Su tavo debiliška toleravimo politika, tai neprognozuojamų rusų bombonešius turėtų ir iki Ankaros prisileist turbūt? Ypač išjungus ryšio priemones.
Ernestass 2015-11-25 11:34
Kiek kartų? Ar iš Turkų pateiktų skrydžio grafikų nesimato, kad buvo praskrieta karta daugių daugiausia? Šalys nieko nedaro, nes tai nereikalingas konflikto pradėjimas. Tarptautinis skandalas. Šiuo atveju Turkija yra moralinėje duobėje, nes ji tiktais dar kartą įrodė, kad yra ISIS sąjungininkai. Nereikia sekti pasakų, kad jie nežinojo kokie ten bombonešiai skraido. Žino, kad Su-24. Žino iš kur pakilo. Žino kur skrido. Žinojo jų misiją ir kariškai žinojo kaip yra elgiamasi tokiu atveju tačiau kažkokiam dundukui nieštėjo nagai arba kažkas yra suinteresuotas arba desperatiškas keisti geopolitinį žaidimą Sirijoje. Pritaikykite tai paties Turkams. Gal po numušimo nereikia sprukti už Nato nugaros ir turėti kiaušus kalbėtis su Rusais tiesiogiai? O jums žinoma nereikia žinoti kitos pusės versiją? Išgirstate ką vakarų spauda sako ir tikite viskuo? Čia tas pats kaip ir su pastovai puolančiais Rusais Ukrainoje. Jeigu kiekvienas Ukrainiečių pasisakymas apie Rusų karius būtų teisingas, tai tuose regionuose jau būtų ne viena, o keletos Rusų kariuomenės nugabentos!
Ernestass 2015-11-25 11:41
Du nesuderinami dalykai. Čia kalba eina apie smulkmenas, užlipimą ant formalių taisyklių, o jūs kalbate apie valstybės suvenerumo pažeidimus. Turkai sušaukę staigią Nato pasitarimą. Tokį kuris būtų šaukiamas jeigu valstybė butų puolama ir reikėtų prašyti Nato pagalbos. Tai puikiai parodo kokie iš tiesų yra Turkai. Ne su Rusais kalbasi, o bėga slėptis už draugo nugaros kai užkabino už save didesnį. Tikriausiai dabar tikisi, kad Nato išlaviruos šį konfliktą ir atrems Rusijos agresiją. Deja, Rusai ne vien šimtais tankų gali keršyti, o ir kitais metodais. Gal žinojote, kad Rusija yra vienas svarbiausių Turkijos prekybos partnerių?
hamann 2015-11-25 11:42
Geležinė logika. nes rusai tai nežinojo, kad ten yra Turkijos oro erdvė. taip? Ir nebuvo įspėti praeityje, kad kirtus oro erdvę bus numušti? Ir nebandė su pilotais susisiekt skrydžio metu, kurie nieko neatsakė į perspėjimus?
Niemand 2015-11-25 11:44
JAV oro erdvės rusai dar niekada nesurizikavo pažeisti. Skraido pagarbiu atstumu nuo sienos su kelių naikintuvų palyda, net pirstelėti nesuspėtų, jau nekalbant apie raketų paleidimą. Šiaip strateginė aviacija paseno dar prieš pusšimtį metų ir tas jų skraidymas yra gana apgailėtina jėgos demonstracija.
Ernestass 2015-11-25 11:45
Taip pat kaip Ispanija neturėjo valdžios savo civiliame kare? Asadas kiek dar žinau valdo šalį. Sirijos valdžios kariuomenė dar egzistuoja. Ji sėkmingai kontra-atakuoja sukilėlius ir perima dešimtimis gyvenviečių. Sirijos valdžia taip pat kontroliuoja didžiąją dalį gyventojų.
Niemand 2015-11-25 11:48
O gal žinojai, kad Turkija yra viena svarbiausių Rusijos prekybos partnerių ir dėl savo geografinės padėties gali labai nesunkiai pakeisti dujų tiekėją ir bus Gazprom kajuk.
Ernestass 2015-11-25 11:49
Tai taisyklės Turkijoje yra kitokios nei JAV? Britanijoje? Kažkodėl tas taisyklių sekimas skiriasi ties šalimis ir kol kas faktas išlieka tiktais vienas. Jokia kita išsivysčiusi vakarų šalis elgiasi kaip Turkija. Na, pasaulyje kol kas yra dvi tokios šalys kaip Turkija. Tai Š.Korėja ir Lietuva. Žinome, jeigu mes tik sugebėtume įsigyti savos ginkluotės ir nebūtume Nato valkatos. Taip pat, nenukreipkite kalbos nuo įvykusio pažeidimo. Oro erdvės yra pažeidžiamos ties kraštais, o ne skrendama per šalį. Tuo atveju ir atsakas visai kitos turėtų būti.
Ernestass 2015-11-25 11:52
Jeigu skaitytumėte mano komentarus, suprastume, kad kalbu apie Turkija, o ne apie Rusiją. O kodėl manote sakiau: ,,duok durniui kelią''? Matosi, kad Lietuviai visai išprotėjo, pasirinko prezidentę, kurios pasisakymai tiktų nebent psichuskeje, o čia forumo dalyviai pasisako už davimą į snukį kiekvienam durnui. Tikriausiai banditai čia renkasi, o ne piliečiai.
hamann 2015-11-25 11:57
Jau tik nereikia apie pilietiškumą. Iš viso šio forumo, top2 antipilietiški komentatoriai tai tu ir arns. Ir po jūsų jau sekanti durnių su vatufkėm armija.
Vytax 2015-11-25 11:59
Na taip. Iš 17mln. Sirijos gyventojų, 12mln. jų turėjo palikti savo namus.
Ernestass 2015-11-25 12:05
Man įdomu kaip tu lygini tiesiogiai Turkų kariuomenę su Rusų. Tiesioginiame kare nėra net klausimo kas laimėtų. Eitu Rusai kol jiems atsibostų per jų valstybę. Problema ta, kad ne karu Rusai atsakys, bet kitais metodais. Noriu žinoti kaip Turkams snukį galima sutraiškyti? Tegu Rusai padeda Graikams su Turkų pastoviais oro pažeidimais į jų oro erdvę. Jeigu įskris jų lėktuvas kita kartą, be jokio delsimo sunkiąją prieš orinę ginkluotę į lėktuvus bus paleidžiama. Nori Turkai įskristi į Sirija? Deja, deja. Sirijos vyriausybė leidžia numušinėti Rusams visus lėktuvus jų oro erdvėje. Kita kartą kai Turkai skris į Sirijos oro erdvę, bus pora lavonų. Pažiūrėsime kaip jiems patiems patiks jų vaistai. Tačiau žinoma, Rusai nesiims tokio stipraus keršto, nors potencialas jiems eskaluoti šį konfliktą yra labai didelis ir praktiškai bet koks jų sprendimas yra pilnai pateisinamas. Iš lėktuvo skridimo buvo žinoma, kad lėktuvas skrenda šalia Turkų sienų. Neramu, pakeli lėktuvus, ramu, pasitiki Rusais. Vis tiek prieš orinės baterijos seka taikinį, nėra prasmės ir naikintuvų kelti jeigu nenori žaisti šio žaidimo. Taip, civilinio lėktuvo numušimas buvo nepateisinamas tačiau kalba eina apie kitus laikus ir kitas valstybes. Tokius pažeidimus galima toleruoti neribotai. Rusai senai pažeidinėja oro erdves, jokia čia naujiena. Turkai patys tą pastoviai daro. Dabar apsimeta šventaisiais. http://www.ekathimerini.com/199572/arti ... -air-space Problema atsiranda kai pažeidimai rimtėja. Kaip lėktuvo skridimas skersai per šalies oro erdvę. Tačiau šiuo metu kalba yra apie užminimą ant sienų. JAV tai yra pažeidę Švedijos atrodo oro erdvę kai supanikavo. Šnipų lėktuvus jie patys skraidino/a prie Rusijos sienų. Skirtumas iki sienos tik nedidelis, skirtumas tik tas, kad vienas užlipa ant linijos, o kitas ne.
lucy 2015-11-25 12:51
Šiaip man juokinga kaip visi čia lengvai taiko dvigubus standartus ir pabrėžia kaip svarbu laikytis įstatymų, kai rusai primynė kelioms akimirkoms turkams mažąjį kojos pirštelį ir kaip turkai turėjo visas teises numušti lėktuvą, bet kai pakrypsta kalba apie assado legalią valdžią tai jau "legalumas" įgauna antrą prasmę ir USA remti visokius alah akbarus ir nuversti vieną ar kitą legalią valdžią dėl neaiškių priežasčių yra norma. Bet neduok dieve rusai parems ką nors tai jau pasaulio pabaiga
007 2015-11-25 14:00
Nu va, pasirodo, pasak Rusijos fanų, jokia šalis negali ginti savo oro erdvės. Pasirodo tai yra pavojinga. Skandalas. Niekas taip nedaro. O jei daro, padeda ISIS. Keista tik, kad sukilėlių teritorijoj, kur jų net nėra labiausiai jų ieško Rasyja. Na, bet gi negalim smerkti, ane? Rasyjai tai jau tikrai galima. Vien dėl moralės. Ir šiaip, patys į save pasižiūrėkim. Lietuva greičiausiai su savo Grybauskaitė kalčiausia dėl šio konflikto. Na, dar suskystintų dujų terminalas. Vakarai supuvę, Tegyvuoja Rasyja! O dabar prašom man demagogijos Rusjos fanai. Daug ir su nuorodom į kokias nesąmones. Nepamirškit logiškai padėstyti apie JAV karus. Tai svarbiausia, kada kalba krypsta apie Rusiją.
sub 2015-11-25 14:14
Labai keista skaityti komentarus, atrodo kad žmonės trolina uždirbinėdami pragyvenimui dėl matuškos Rosijanijos. Labai keista. Durniui kelio negalima duoti, jis protingesniu nepasidarys, ką Turkija ir parodė. Turkai šaunuoliai. Gina savo oro erdvę, sienas - tegul Rusai mažiau šnipinėja ir prisidengdami Assado vardu nesamones daro. Matai, kai turkai numušė Rusų lėktuvą, kuris pažeidė Turkijos oro erdvę - tai jau turkai visiškai tragiški, juk lėktuvas nukrito net ne Turkijos teritorijoje. Koks bl skirtumas kur jis nukrito, klausimas kodėl pažeidė šalies oro erdvę, neatsakė į pranešimus? O kai rusai, persirengę įsiveržia į svetimą teritorijoją, o prie to pačio svetimoje teritorijo numuša visiškai svetimą keleivinį lėktuvą, kuris oro erdvės nepažeidė - tai čia JAV ir NATO samokslas. Rusai gi nekalti. Juk Putinas labai geras dėdė, gerai moka skalbi. Skalbti savo šalie žmonių smegenis. Tai kas čia apie dvigubus standartus? Apie Assadą, nuo kada jis legali valdžia, jis tik viena iš kariaujančių pusių, ir tikrai ne geriausia. Kad Rusai jį palaiko tik dėl savo interesų, na kaip sakiau, vyksta totalus skalbimas, gaila kad jis vyksta ir už Rusijos ribų.
Arns 2015-11-25 15:39
? Nes kažkaip pirmą kartą girdžiu, jog kariaujanti valstybė praranda savo valdžios legitimumą priimti sprendimus. Juo labiau, kad valstybei galėtu atstovauti kažkas pats pasiskelbęs ir negavęs valstybinių de jure pripažinimo pasauliniu mąstu.
Niemand 2015-11-25 15:55
). Asado atveju nei pagal vieną koncpciją nesigauna valdžia tarptautinės teisės akimis. Kariaujanti valstybė praranda savo valdžios legitimumą tarptautinės teisės prasme, kai praranda savo teritorijos kontrolę ir (ar) diplomatinį pripažinimą.