Prie ko priveda depresija kartu su pikacizmu: Indijoje iš pilvo ištraukta 40 peilių  (1)

Vienas Indijos policininkas per du mėnesius prarijo dešimtis peilių ir turėjo gultis ant operacinio stalo, kad svetimkūniai būtų pašalinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį vyras tvirtino, kad taip elgtis jį paskatino „galingos dvasios“. Per 5 val. trukusią sėkmingą operaciją šiauriniame Amritsaro mieste iš dviejų vaikų tėvo skrandžio buvo išimti 40 peilių.

Vyras kreipėsi į gydytojus dėl stiprių pilvo skausmų. „Nežinau, kodėl taip padariau, bet su tuo susijusios kažkokios galingos dvasios“, – 42 metų pacientas, nesutikęs viešinti savo vardo, sakė naujienų agentūrai AFP minėtame Pandžabo valstijose mieste.

„Viskas prasidėjo birželį, kai prarijau pirmą peilį ir man patiko tas jausmas. Greitai tai tapo įpročiu“, – aiškino vyras.

Gydytojai sakė, kad peršvietus pacientui pilvą buvo aptikta didelė masė, iš pradžių palaikyta augliu. Įdėmiau ištyrę nuotrauką medikai pamatė, kad vyro pilve yra dešimtys lenktinių peilių metalinėmis ir medinėmis kriaunomis.

Kai kurių ilgis, atlenkus geležtę, siekė 18 centimetrų.

„Nedelsiant paruošėme jį operacijai ir pašalinome peilius. (Skrandis) kraujavo, nes kai kurie jų buvo atlenkti“, – AFP sakė vienas iš Korporacinės ligoninės chirurgų Rajinderas Rajanas.

Jis citavo paciento žodžius, kad dar du peiliukai sėkmingai perėjo žarnyną ir pasišalino su išmatomis.

R.Rajanas sakė įtariantis, kad vyras serga depresija. Paciento būklė po penktadienį atliktos operacijos buvo gera, bet prieš išrašant iš ligoninės jam dar skirtas psichologinis vertinimas, pridūrė R.Rajanas.

Gydytojai neatmetė galimybės, kad pacientas kenčia nuo pikacizmo – įkyraus potraukio valgyti nevalgomus daiktus. Vis dėlto vyras tikino daugiau taip nebesielgsiantis.

„Maždaug du mėnesius prarydavo po peilį per dieną. Neatrodė, kad jie man kenktų, bet kai pajutau skausmus, kreipiausi į ligoninę“, – aiškino jis.

„Aš to nebedarysiu. Džiaugiuosi, kad išgelbėjo mano gyvybę, ir noriu grįžti pas savo šeimą“, – sakė pacientas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(8)
(0)
(8)

Komentarai (1)