Būna ir taip: ilgą laiką vienuolyne besislapstęs žudikas galiausiai tapo vienuolyno vadovu  ()

Įtariamas žudikas 16 metų slapstėsi nuo teisėsaugos Kinijos budistų šventyklose, kur galiausiai tapo vienuolyno vadovu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį mėnesį policija sulaikė Zhang Liwei už tai, kad 2000 metais jis su bendrininkais nudūrė tris žmones, pranešė „Beijing News“.

Įvykdęs žmogžudystes savo gimtojoje Heilongdziango provincijoje, esančioje šiaurės rytų Kinijoje, Zhang Liwei nuskrido per 2 tūkst. kilometrų į pietinę Anhui provinciją, pakeitė vardą ir įsidarbino šventyklos virėju bei bilietų prekeiviu, teigiama pranešime.

Vėliau jis persikėlė į Longsingo šventyklą Fengjango srityje, kur nusiskuto galvą plikai ir pasiskelbė vienuoliu.

Jis prisijungė prie vietos politinio konsultacinio kongreso, srities valdžios organo, o prieš dvejus metus su jo pirmtako rekomendacija vienuoliai jį išrinko abatu (vienuolyno vadovu), skelbiama pranešime.

Apgavystė išaiškėjo tik tada, kai jis, norėdamas keliauti į užsienį, kreipėsi dėl paso ir pateikė savo pirštų atspaudus, kurie visiškai sutapo su ieškomo vyro pirštų atspaudais.

Vienuoliai vertino jo pastangas gerinti jų gyvenimo sąlygas, teigiama pranešime, ir pridūrė, kad pastaraisiais metais šventykla paaukojo labdarai apie milijoną jenų (150 tūkst. dolerių), o Zhang Liwei finansiškai rėmė du kaimo našlaičius.

Tačiau apylinkės vienuoliai liko ramūs: „Buda liepia mums būti gailestingiems, – pranešime cituojami jų žodžiai. – Jis turėjo pasiduoti, jei nuoširdžiai atgailavo už tai, ką padaręs.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(32)
(0)
(32)

Komentarai ()