„Pilietinis karas Sirijoje tėra slapto plano dalis kaip sukelti kitą, kur kas didesnį karą“  ()

„The Washington Times“ apžvalgininkas L. Toddas Woodas išsakė savo abejones, kad pilietinis karas Sirijoje vyksta be didesnių valstybių slaptojo žaidimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo nuomone, tikroji priežastis karo, siekiant nušalinti B. al Assadą, gali būti ilgalaikio plano dalis, kuriuo Iranas ketina sunaikinti Izraelį.

Apžvalgininkas rašo, jog Libano islamistų judėjimas „Hezbollah“ buvo ir tebėra Irano marionetinė sausumos karinė jėga, Iranui siekiant palaikyti Basharo al Assado šiitų režimą, padedant Rusijos Federacijai.  Ir jai tai gerai sekasi.

Per visą konfliktą ši grupuotė įgijo didelio masto karinių veiksmų ir mobiliojo karo patirties, nors anksčiau vykdė tik nedideles atskiras operacijas, be to Rusija suteikė „Hezbollah“ prieigą prie savo išteklių mainais už tam tikrą sausumos žvalgybinę informaciją.

Tuo atveju, jei dabartiniai Sirijos diktatoriui visgi pavyktų išlikti valdžioje, labai tikėtina, jog teks perleisti  Golano aukštumas „Hezbollah“ nariams, o tai reiškia, jog jos pateks į Irano įtaką.

Kaip jau ne kartą rodė konfliktų istorija su Izraelių, šių aukštumų kontrolė yra labai strateginiu požiūriu, tad po šio žingsnio karas ne tik nesibaigtų, bet gali įsiplieksti naujas ir dar stipresnis.
 

 


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(43)
(-24)

Komentarai ()