Geriausias japoniško fanatizmo pavyzdys: dėl beprotiškos vyro svajonės žmona nusižudė kartu su dukromis  (6)

Hajime Fujii gimė 1915 metų rugpjūčio 30 dieną Ibarakio prefektūroje (Japonija). Tėvai norėjo, kad sūnus perimtų jų ūkį, tačiau šis pasisiūlė savanoriu į kariuomenę. Jis prisijungė prie pėstininkų ir pademonstravo neeilinius sugebėjimus. Jis buvo išsiųstas į mūšį Kinijoje, su kuria Japonija kariavo nuo 1931 metų. Ten jo ranką stipriai sužeidė minosvaidžio skeveldra, o gydamas jis susipažino su būsima žmona Fukuko. Ir tai tik istorijos pradžia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fukuko Kinijoje dirbo karo lauko sesele. Netrukus pora nusprendė susituokti. Nors įprastai tuo metu Japonijoje santuokos įvykdavo dėl išskaičiavimo, ši buvo išskirtinai vien iš meilės.

Pora santuokoje susilaukė trijų dukrų. Dėl neeilinių H.Fujii sugebėjimų, jis buvo išsiųstas mokytis į oro pajėgų akademiją. Baigęs mokyklą jis buvo pasiųstas į Kumagajos aviacijos mokyklą, kurioje dirbo instruktoriumi bei mokytoju.

Savo studentams H.Fujii kartodavo, kad jis niekada jų nepaliktų vienų ir, jei reikėtų, žūtų oro mūšyje kartu su jais. Kadangi šie studentai buvo ruošiami specialiajam kamikadzių (savižudžių) puolimo būriui, H.Fujii ir pats pasisiūlė įstoti į šį būrį, kad nepaliktų savo studentų vienų.

Tiesa, tikimybė, kad jis bus pasirinktas, buvo labai maža, kadangi jo rangas buvo pakankamai aukštas, be to, jis turėjo žmoną ir tris vaikus. H.Fujii parašė kelis prašymus stoti į kamikadzių būrį, tačiau dėl jau minėtų priežasčių jie buvo atmesti.

Iš pradžių jo žmona Fukuko mėgino atkalbėti vyrą nuo šios minties, bet galiausiai suprato, kad tai yra jo pašaukimas.

1944 metų gruodžio 14 dieną Fukuko su dviem dukromis išėjo iš namų ir, dukras prisirišusi su virve prie savęs, įšoko į ledinį Arakawa upės vandenį. Jų kūnai buvo rasti kitą rytą.

Iš Fukuko palikto laiško paaiškėjo, jog ji taip pasielgė dėl to, kad jos vyras galėtų nevaržomai ir be jokių pašalinių minčių eiti savo pareigas bei įgyvendinti pašaukimą įstoti į kamikadzių būrį. Savo laiške ji liepė H.Fujii kautis netausojant savęs.

Po žmonos ir dukrų mirties H.Fujii savo krauju parašė trečią prašymą prisijungti prie kamikadzių būrio. Šį kartą kariuomenės vadai atsižvelgė į neeilines aplinkybes ir tenkino H.Fujii prašymą.

Netrukus buvo suformuotas kamikadzių būrys, kurio vadovu paskirtas H.Fujii. H.Fujii vadovaujamas būrys pakilo iš Čirano bazės 1945 metų gegužės 28 dieną ir patraukė Okinavos link.

Amerikiečių kariniai laivai „Drexler“ ir „Lowry“ nukovė beveik visus kamikadzių lėktuvus, tačiau dviems jų pavyko įsirėžti į „Drexler“ laivą ir jį nuskandinti. Žuvo 158 „Drexler“ įgulos nariai.

H.Fujii ir jo šeimos kapas stovi ant nedidelės kalvos jo gimtinėje Ibarakio prefektūroje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(40)
(4)
(36)

Komentarai (6)