Jei norite kažkam iškrėsti Kalėdinį pokštą, nupirkite štai tokias kvepiančias žvakes (Už pasekmes neatsakome!) (Video)  (0)

Daugybė žmonių pasaulyje mėgsta kvepiančias žvakes. Dar daugiau – jos neretai pasirodo internete skelbiamuose patarimuose apie geriausias dovanas Kalėdoms. Labiausiai perkamos tos žvakės, kurios degdamos skleidžia kavos, gėlių, vaisių ar jūros aromatą, tačiau kaip tik dabar vienas po kito atsiranda siūlymu pasilepinti gerokai keistesniais kvapais. Kaip jums Trumpo aromatas? Ar norėtumėte, kad jūsų namai kvepėtų kepta vištiena? Pateikiame keisčiausių neseniai pasirodžiusių žvakių sąrašą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nieko nenustebins faktas, kad internete nesunku rasti ir tokių sunkiai įsivaizduojamų kvapų, kaip „pirmasis įvartis“ ar „krentanti žvaigždė“. Nebestebina ir kepta kiaulienos šonine ar alumi kvepiančios žvakės. Tačiau vienas iš naujausių ir nemažai susidomėjimo sulaukusių pasiūlymų – populiaraus serialo „Gilmoro merginos“ („Gilmore Girls“) žvakės. Visgi, gudriausia jų dalis slypi ne kvape.

Šios žvakės turi keturis sluoksnius, kiekvienas iš kurių turėtų degti 90 minučių – būtent tiek trunka kiekviena naujausio, ką tik pasirodžiusio sezono, serija. Kiekvienas sluoksnis, kaip ir kiekviena serija, simbolizuos tam tikrą metų laiką. Pagrindinė idėja yra ta, kad kvapas padės dar labiau pasinerti į serialą, o pati žvakė užges su paskutinėmis paskutinės sezono dalies sekundėmis.

„Apple“ kompanija pasižymi itin lojaliais gerbėjais, kurie, kaip juokaujama internete, nupirks bet ką, kas yra pažymėta obuolio logotipu. Nauja žvakė, kuri kvepia kaip naujas „Mac“ kompiuteris, yra pagaminta šiam mitui patikrinti. Norite tokios žvakės? Iš pradžių visos jos buvo išpirktos akimirksniu, tačiau „Apple“ aksesuarų gamintojas „TwelveSouth“ greitai pasirūpino nauja, daug gausesne partija. Tiesa, stiprus elektronikos gaminių kvapas tikriausiai nebūtų labai malonus, todėl žvakė tuo pačiu skleidžia ir mėtų, levandų, baziliko, mandarinų, persikų ir šalavijų aromatą.

Tuo tarpu garsus KFC restoranų tinklas ką tik pasiūlė laimėti firminę kvepiančią žvakę. Žinoma, ji iš karto surado nugalėtoją. Pagal susidomėjimą galima spręsti, kad namus kepamos vištienos kvapu praturtinantis gaminys būtų populiarus, jei KFC ryžtųsi jį pardavinėti. Tai nėra didelė staigmena – vasarą KFC be problemų pardavė tris tūkstančius kepta vištiena kvepiančio kremo nuo saulės tūbelių.

O gal jūsų namams trūksta pasaulio politikos lyderių kvapo? Viena parduotuvėlė „Etsy“ platformoje siūlo Donaldo Trumpo, Vladimiro Putino ir Justino Trudeau kvapo žvakes. Iš kur žvakių gamintojai žino kaip kvepia šie žmonės nėra aišku, tačiau šis gaminys yra labai populiarus. Žmonės labiausiai trokšta įsigyti Donaldo Trumpo kvapo žvakę, nes jos pakuotė puošiasi išrinktojo JAV prezidento šukuosena.

Rinkoje gausybė ir kitų įdomių pasiūlymų. Teigiama, kad juokingos kvepiančios žvakės yra gera dovana bendradarbiams arba, pavyzdžiui, „Mac“ ar „Gilmoro merginų“ gerbėjams. Bet kaip kvepiančios žvakės gaminamos?

Natūralių kvapų atveju naudojami eteriniai aliejai. Jie tiesiog įmaišomi į vašką ar kitas medžiagas, iš kurių gaminamos žvakės. Joms tirpstant, kvapas pasklinda kartu su šiltu nuo liepsnos kylančiu oru. Dirbtiniai kvapai, tokie kaip kompiuteris ar kepta vištiena, pagaminami sunkiau, bet šioje srityje specializuojasi daugybė kvapų gamintojų. Jie išnagrinėja, kokios cheminės medžiagos kvepia labiausiai ir jas panaudoja kurdami kvepalus, kurie vėliau įmaišomi į žvakes.

Labiausiai perkamos tos žvakės, kurios degdamos skleidžia kavos, gėlių, vaisių ar jūros aromatą, tačiau kaip tik dabar vienas po kito atsiranda siūlymų pasilepinti gerokai malonesniais aromatais, pavyzdžiui tokiais, kuriuos siūlo https://kreativdekor.se/doftljus/

Kaip namie pasigaminti kvepiančią žvakę?

Iš tikrųjų, kvepiančią žvakę nesunku pasigaminti ir namie. Internete gausu instrukcijų, kaip tai padaryti. Savos gamybos kvepiančios žvakės neabejotinai būtų daug geresnė dovana nei Putino ar vištienos kvapo gaminiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(15)
(-8)

Komentarai (0)