Išsigelbėjimas iš dangaus: kaip veikia, kam reikalingi ir kiek kainuoja išmaniųjų prietaisų įkrovikliai su saulės elementais?  (13)

Taip nutikę yra ne vienam - išmanusis telefonas išsikrauna pačiu netinkamiausiu metu. Aplink nėra nei kavinės, nei kitos įstaigos su draugišku kištukiniu lizdu, todėl svarbus skambutis lieka praleistas. Gerai, jei turite atsarginį energijos šaltinį, bet ir jį reikia prisiminti įkrauti. Būtent tokioms situacijoms ir stovyklauti mėgstantiems žmonėms kuriami atsarginiai energijos šaltiniai su saulės elementais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Standartinis atsarginis maitinimo šaltinis iš esmės yra išorinė baterija, kurią kartais taip pat reikia įkrauti iš elektros tinklo. Tai - nepaprastai naudingas daiktas, ypač turint omenyje, kad šiuolaikinių telefonų baterijos išsikrauna labai greitai. O ką daryti, kuomet išvykstate stovyklauti? Kas jei įkrauti tenka ne vieną prietaisą? Tokiais atvejais geriau pasikliauti Saulės energija.

Atsarginiai maitinimo šaltiniai su saulės elementais energijos pasisemia iš dienos šviesos. Tai yra, tereikia saulės elementą atsukti link Saulės ir palikti kelioms valandoms, kad baterija būtų įkrauta. Jei stovyklaujate, šį įrenginį galite palikti kaboti kuprinės išorėje - taip visada būsite tikrai, kad turėsite energijos, kai jos prireiks. Tiesa, taip akivaizdžiai nešiotis tokius prietaisus miestuose nepatartina, nes ilgapirščiai gali susivilioti įdomiai atrodančiu daiktu.

Kokybiški maitinimo šaltiniai su saulės elementais išmanųjį telefoną gali įkrauti ne kartą. Todėl toks prietaisas yra labai naudingas kai keliaujate į svečias šalis, kurių kištukiniai lizdai yra kitokie nei pas mūsų. Kai kurie tokie prietaisai pasižymi ir papildomu funkcionalumu.

Pavyzdžiui, „Suaoki KBT – 36“ turi labai tvirtą korpusą su integruotu prožektoriumi. Tai - idealus prietaisas į trumpas išvykas į gamtą susiruošusiems žmonėms. Įrenginio korpuse yra ir LED lemputės, kurios suteikia reikalingą informaciją apie baterijos įkrovą. „Suaoki KBT – 36“, kaip ir visus kitus panašius prietaisus, galima įkrauti ir įprastu būdu, naudojant „micro USB“ kabelį, nes juk ne visada lauke bus saulėta. O energijos „Suaoki KBT – 36“ talpina tikrai nemažai - net 10,000 mAh. Turint omenyje, koks tvirtas, patvarus ir funkcionalus šis prietaisas, stebina tik kaina - „Suaoki KBT – 36“ šiuo metu kainuoja tik 22,52 eurus

Žinoma, egzistuoja ir kitokių įkroviklių, pasitelkiančių saulės energiją užduočiai atlikti. Pavyzdžiui, šis saulės elementas energijos nekaupia - jis veikia tik tuomet, kai yra tiesioginėje Saulės šviesoje. Kita vertus, prie jo galima prijungti nedidelį atsarginį maitinimo šaltinį. Privalumai - mažesnis svoris, didesnis saulės elemento plotas. Ir, žinoma, kiek mažesnė kaina. Šis prietaisas, kurį matote nuotraukoje, kainuoja tik 7,52 eurų.

Išties, pasirinkimas yra didžiulis. Nors tokios išmaniųjų įrenginių įkrovimo priemonės negali pakeisti įprastų įkroviklių, tam tikromis gyvenimo situacijomis yra nepakeičiamos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(16)
(4)

Komentarai (13)