Išanalizavo beveik 200 milijonierių sėkmės istorijas ir išskyrė 13 įpročių padėjusių jiems tokiais tapti: yra ko pasimokyti  (2)

Veiksniai, lemiantys paprastų žmonių virsmą milijonieriais, dar gali būti vadinami sėkmę lemiančiais įpročiais. Apie juos „Business Insider“ pasakoja Thomas C. Corley‘is, penkerius metus analizavęs 177 savo jėgomis milijonus susikrovusių asmenų sėkmės istorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šis tyrimas man padėjo suprasti daug dalykų. Pavyzdžiui, išsiaiškinau, kad kasdieniniai įpročiai gali lemti sėkmę. Kalbant apie įpročius, labai svarbus priežastinis ryšis. Būtent kasdieniai įpročiai lemia turtą, skurdą, laimę, liūdesį, stresą, laimingus ir nelaimingus santykius, sveikatą ir negalavimus “, – knygoje „Change Your Habits, Change Your Life“ rašo Th. C. Corley‘is.

Gera žinia ta, kad visus be išimties įpročius galima pakeisti, pabrėžia Th. C. Corley‘is. Knygos autorius išskyrė tryliką, kuruos ugdyti galite pradėti jau šiandien – sėkmė garantuota.

Milijonieriai daug skaito

Sėkmės lydimiems žmonėms svarbesnės žinios, o ne pramogos. „Net 88 proc. turtingų žmonių kiekvieną dieną skaitymui ir savišvietai skiria bent po 30 minučių. Dauguma skaito ne pramogai, o kaupia žinias. Jie puikiai supranta, kaip svarbu mokytis“, – sako Th. C. Corley‘is. Jis išsiaiškino, kad milijonieriai dažniausiai skaito trijų rūšių knygas: sėkmės lydimų žmonių biografijas, populiariosios psichologijos bei istorines.

Milijonieriai sportuoja

„76 proc. turtingų žmonių kiekvieną dieną bent pusvalandį skiria sportui“, – rašo Th. C. Corley‘is. Dažniausiai sėkmės lydimi žmonės renkasi tokį sportą kaip bėgiojimas, ėjimas ar važinėjimas dviračiu.

„Širdies raumens stiprinimui skirta veikla ne tik naudinga kūnui, bet ir smegenų veiklai. Ji skatina neuronų (smegenų ląstelių) augimą. Be to, sportas aktyvina gliukozės gamybą. Gliukozė – degalai smegenims. Kuo daugiau degalų gauna smegenys, tuo sparčiau jos auga, tuo protingesnis tampate“, – teigia knygos „Change Your Habits, Change Your Life) autorius.

Milijonieriai bendrauja su sėkmės lydimais žmonėmis

„Tiesą sakant, jums sekasi tiek, kiek sekasi jus supantiems žmonėms. Turtingi sėkmės lydimi žmonės noriai leidžia laiką su tais, kurie siekia užsibrėžtų tikslų, yra nusiteikę optimistiškai, jiems nestinga entuziazmo ir optimizmo“, – pasakoja Th. C. Corley‘is.

Knygos apie turtuolių įpročius autorius akcentuoja, jog labai svarbu vengti pesimistų ir blogos įtakos. „Neigiama ir destruktyvi kritika neleis pagauti laimės paukštės“, – konstatuoja Th. C. Corley‘is.

Milijonieriai siekia užsibrėžtų tikslų

„Pastangos siekiant užsibrėžtų tikslų ir bandant išpildyti svajones suteikia laimės, padeda pasiekti sėkmę“, – tikina Th. C. Corley‘is.

Labai daug žmonių daro apmaudžią klaidą – seka paskui kitų žmonių svajones. Pavyzdžiui, tėvų. Turtingi žmonės aiškiai žino, ko patys nori, ir nepailsdami siekia savo tikslų.

„Aistra bei užsidegimas kiekvieną užduotį, kiekvieną iššūkį paverčia švente. Užsidegimas suteikia energijos, jėgų, ryžto, padeda susikaupti ir padeda įveikti nesėkmes“, – teigia Th. C. Corley‘is.

Milijonieriai anksti keliasi

Net 50 proc. savo jėgomis didžiulius turtus susikrovusių milijonierių, remiantis Th. C. Corley‘io stebėjimais, keliasi trys valandos prieš prasidedant jų darbo dienai. Tai strategija, padedanti išvengti ar bent jau lengviau susitvarkyti su tokiomis situacijos, kai padėtis tampa nekontroliuojama – pavyzdžiui, užsitęsus susitikimui, įstrigus spūstyse ar prireikus iš mokyklos pasiimti sunegalavusią atžalą.

„Tokie neplanuoti trukdžiai išbalansuoja. Jeigu tokios situacijos kartojasi dažnai, ima formuotis įsitikinimas, kad jūs nekontroliuojate savo gyvenimo. Atsikėlę penktą valandą ryto, išspręsite bent kelis svarbius klausimus, ir susigrąžinsite gyvenimo kontrolę į savo rankas. Tai stiprina pasitikėjimą savo jėgomis“, – pabrėžia knygos autorius.

Milijonieriai turi bent kelis pajamų šaltinius

„Sunkiu darbu ir tik savo pastangomis milijonus susikrovę milijonieriai turi daugiau nei vieną pajamų šaltinį. Pinigų jie uždirba įvairiais būdais. Tyrimo metu paaiškėjo, kad šiuo atveju magiškas skaičius yra trys. 65 proc. mano tirtų milijonierių turėjo mažiausiai tris pajamų šaltinius, kurie ir padėjo užsidirbti pirmąjį milijoną“, – rašo Th. C. Corley‘is.

Papildomų pajamų šaltinių pavyzdžiai: nekilnojamojo turto nuoma, investicijos į vertybinius popierius, šalutinio verslo bendrasavininkystė.

Milijonieriai turi mokytojų

Kaip teigia Th. C. Corley‘is, turtingiems žmonėms siekti aukštumų padeda mokytojai.

„Mokytojai ir sektini pavyzdžiai, autoritetai daro gerą įtaką. Jie padeda išsiaiškinti, kaip geriau elgtis ir kaip geriau nesielgti. Jie dalijasi patirtimi ir vertingomis gyvenimo pamokomis, įkvepia ir palaiko“, – teigia knygos autorius.

Milijonieriai mąsto pozityviai

„Ilgalaikė sėkmė įmanoma tik tuo atveju, jeigu esate tam pasirengęs psichologiškai. Analizuodamas milijonierių gyvenimo būdą, išsiaiškinau, kad pozityvus mąstymas labai svarbus sėkmei“, – rašo Th. C. Corley‘is.

Bėda ta, kad dauguma žmonių neskiria dėmesio savo mintims, ar jos būtų teigiamos, ar neigiamos. „Jeigu liausitės klausę savo minčių, nebekreipsite į jas dėmesio, gyvenime atsiras daugiau negatyvo. Pradėję atpažinti ir įvardyti neigiamas mintis, suprasite, kas vyksta ir iš tikrųjų. Suvokimas ir įsiklausymas yra raktas į sėkmę“, – teigia knygos autorius.

Milijonieriai nepasiduoda bandos jausmui

„Mes taip norime susilieti su minia, prisitaikyti, būti bandos dalimi. Neretai galime padaryti viską, kad tik neišsiskirtume iš minios. Nepaisant to, svarbiausia išsiskirti iš minios – tik tokiu atveju galime kalbėti apie “, – sako Th. C. Corley‘is.

Sėkmės lydimi žmonės buria savo bandą, prie savęs traukia kitus ir veda juos į priekį.

Milijonieriai išmano etiketą

„Tie, kuriems pavyko sunkiu darbu praturtėti, paiso etiketo ir darbo etikos“, – teigia knygos autorius. Tokie žmonės niekada nepamiršta padėkoti, atsiprašyti, moka elgtis prie stalo ir išmano aprangos kodą.

Milijonieriai padeda kitiems

„Sėkmės lydimi žmonės padeda kitiems. Jie puikiai supranta, kokia svarbi sėkmei yra komanda. Ir žino – geriausias būdas suburti stiprią komandą yra pasiūlyti pagalbą panašių tikslų turintiems“, – rašo Th. C. Corley‘is. Tikrai nereikia padėti visiems iš eilės: labai svarbu atsirinkti žmonėms, kuriems verta ištiesti pagalbos ranką ir padrąsinti.

Milijonieriai per dieną 15-30 minučių tiesiog mąsto

„Mąstymas – raktas į sėkmę“, – pastebi knygos autorius. Milijonieriai kiekvieną rytą ar vakarą savo mintims ir jų išgryninimui skiria mažiausiai 15 minučių.

„Jie kiekvieną dieną skiria laiko minčių lietui, apmąsto daugybę dalykų“, – tvirtina Th. C. Corley‘is ir sako, kas apmąstymų temos pačios įvairiausios: nuo karjeros ir finansų iki sveikatos bei labdaringos veiklos.

Jie savęs klausia tokių dalykų kaip „Kaip galėčiau uždirbti daugiau pinigų? Ar mano darbas man teikia džiaugsmą? Ar esu laimingas? Kuo galiu padėti kitiems?“.

Milijonieriai nebijo kritikos

„Baimė sulaukti kritikos yra bene pagrindinė priežasties, kodėl bijome kitų žmonių vertinimų. Kaip ten bebūtų, aplinkinių reakcija yra būtina sąlyga augimui, tobulėjimui. Konstruktyvi kritika stumia į priekį“, – sako Th. C. Corley‘is.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(56)
(16)
(40)

Komentarai (2)