Anksčiau ar vėliau tai turėjo įvykti: planuojamas naujas cukraus mokestis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

M134 2017-07-24 10:21
Reikia šito mokesčio. Ir jo poveikis turi būti, ne toks kaip manote. Ne kad žmogus nepirks cukraus, nes pabrango, o prekybininkai jo dės mažiau. Rezultatas turi būti, kad prekybininkui neapsimokėtų jo kišti visur, kad pamazgas sumaišius su cukrumi būtų vis tiek skanu ir pigu ir žmonės perka. Skanią prekę daugiau gamins iš tikrų žaliavų, o ne naudos menkavertį laimės hormoną. Greitų angliavandenių niekam nereikia, geriau lastelienos suvalgyti, kuri virškinasi ilgiau ir dar išvalo žarnyną neblogai. O kas nepatenkinti šituo, tai vien todėl, kad bijo, kad viskas brangs. O bijo, nes žino, kad neturi jokio balso prieš prekybininkų norus. Jei turėtų kiaušus, tai nereikėtų bijoti, nes rinka veikia kitaip, nei sovietmečiu. Tik ne visi tą supranta.
Ar_as? 2017-07-24 11:03
Tokie ribojimai žmogų prilygina karvei. Jis negali nuspręsti, kas jam yra geriau. Yra kažkas, kas nusprendžia, kas jam yra geriau. Jei žmogaus neatbaido viršsvorio, to sukelto diabeto ir ankstyvos mirties, baimė, galbūt kažkas yra negerai su: a) švietimu; arba b) psichologija? Bandymas psichologines ir švietimo problemas spręsti mokestinėmis priemonėmis yra tolygus bandymui kūdykį nuraminti burnos užklijavimu. Kad daug kam sprendimas "iš viršaus" yra geidžiamas ir laukiamas sprendimas rodo ir nostalgija šauniesiems "paskyrimams", kai visi turėjo darbo, pigiai duonai, kurios subsidijavimą net patys nesuprasdami apmokėjo savo prakaitu ir skurdu, visiems kitiems privalumams, kai valdžia sutvarkydavo gyvenimą ir pasirūpindavo kad visi būtų (atrodytų) vienodais ubagais. Kolūkių pirmininkai į valdžią - kolūkiniai metodai į šalį. Visuomenės karvių rojaus santvarka.
HardAxe 2017-07-24 11:45
jei dar atsiras prekems su cukrum (padazas, duona) akcizas, tai turim sansu sulaukti naturalesniu produktu. Arba.. duonos su dirbtiniais saldikliais
immortallt 2017-07-24 12:46
šiek tiek suplakėt, dėl alkoholio akcizų alkoholio vartojimas nemažėja, bet dėl kuro akcizų, kuras naudojamas efektyviau. Pasižiūrėkite į JAV, ten jokio akcizo nėra ir tik nesenai pradėjo kuro efektyvumo kėlimą. Skirtumas mašinų sąnaudų apie 2x dar visai nesenai buvo. Toliau, su cukrumi prieiname sudėtingą ribą, kaip skaičiuojam apmokestinimą? Pagal pridėtą rafinuotą (baltą cukrų), pagal cukraus kiekį gramais ant pakuotės? Jei pirmas, tada vynuogės ir bananai labai stipriai brangs. Jei antras, tada ta pati duona, kurioje ir 10% cukrus, gali būti visiškai neapmokestinama, nes cukraus yra iš kitų ingredientų, tų pačių grūdų.
Talkatif 2017-07-24 14:16
Jūs nors vienas domėjotės, kiek dabar cukraus ir kodėl varo į visus produktus? Kalba eina ne apie natūralų, bet pridėtinį cukrų. Ir tik pas vienetus yra apsisprendimo valios, tokių produktų nepirkt. Būtų kitaip, nesvarstytų apie mokesčiai tai bandyt kontroliuot. Tik kad neišbandžius švietimo politikos, iškart mestis į mokestinę priemonę, rodo mūsų ministro ribotą ir buką mąstymą.
immortallt 2017-07-24 14:39
Talkatif, koks pridėtines cukrus daržovėse, mėsoje, košėse/grūduose (ne apvirtuose ir su skoniais), sūryje ir pan?
Shinigami 2017-07-24 14:44
Patys pirmieji kuriuos reiktu apmokestinti cukraus mokesčių yra veganai http://www.sugarstacks.com/fruits.htm
M134 2017-07-24 16:56
Bet rimtai is kur jus istrauket kad cia naturaliems cukrams bus taikomas? Kitose valstybese tai yra pridetiniams cukrui taikomas, taip ir cia butu. O beje pasitiketi, kad narkomanas turi stipria valia, nera geriausias sprendimas. Be to dar karta sakau, cia sankcija gamintojui o ne vartotojui. Nesitikejau, kiek daug panikos skleideju net ir sitam forume pilna. Kasdienines cukraus dozes gal negavot, kad tokie irzlus?
vazzy 2017-07-24 19:24
Niekaip nesuprantu prie ko čia daržovės, vaisiai ir mėsa ir iškur tas visas masonų-vegeratų-plokščios-žemės sąmokslas. Kalba eina apie pridėtinį cukrų, pvz turi vandenį ir turi coca cola ar sprite, yra avižinė košė ir yra avižinė košė su "vaisiais", kurioje belekiek cukraus ir taip toliau ir panašiai. Tiesiog idealiu atveju (nežinau ką turi omenyje ministras) turėtų būti skiepyjama rinktis grynesnį produktą.
Evil Goku 2017-07-24 19:55
Į ką immortallt įtikėjo, tuo niekaip nepakeisi. Net jeigu parašytum, kad reikia papildomai apmokestinti įdėtinį cukrų į vaisvandenius, jis vis tiek rėktu, kad nesąmonė apmokestinti prinokusius obuolius. Kadangi, jis perskaito ne kas parašyta, o tai ką nori perskaityti.
Shinigami 2017-07-25 08:50
Koks skirtumas? Suvartoti produktą kuriame buvo 1g cukraus ir pridėjo 5g cukraus ir suvartoti produktą kuriame natūraliai yra 20g cukraus?
immortallt 2017-07-25 10:07
vazzy ir kas pasikeis? Žmogus staiga rinksis tai kas jam nepatinka? Nesirinks. Būtent tą ir noriu pasakyti. O aš tik pavardinau pagrindines sveiktų produktų grupes, kuriuose yra cukraus, bet nėra pridėtinio. Žmogus laisvas rinktis, bet jei jis nesirenka sveikos alternatyvos (kuri ir taip dažniausiai yra pigesnė), tai jis ir nesirinks sveikos. (visos dešros ir pan nėra sveiki produktai, sveiki dažniausiai neperdirbti).
shift 2017-07-25 13:14
Cukrui ir visokiems gliukozės fruktozės sirupams turėtų būti taikomas akcizas kaip alkoholiui. Nes gydymas cukraus sukeltų padarinių bet kuriai valstybei yra per brangus, o mastai dar net ne iki galo suvokiami.
immortallt 2017-07-25 15:24
Ir kokius padarinius sukelia cukrus? Jei pasakysi cukrinis diabetas - iškart metu baną.
Vytax 2017-07-25 15:44
Apsiraminkit su tuo mokesčiu. Pirma: Lietuvoje ir taip taikomas maksimalus 21% PVM tarifas maisto produktams. Kai tuo tarpu daugelyje kitų šalių taikomas minimalus 5 - 9% tarifas. Tai norite dar vieno ubagų mokesčio? Logiškas sprendimas būtų kaip tik priešingas, mažinti PVM tarifą daug baltymų ir riebalų turintiems produktams (mėsai, žuviai, pieno produktams, aliejams, riešutams, grybams ir pan.). Aišku tada biudžetą reiktų papildyti iš kitų šaltinių. Antra: Sąvoka „cukrus“ yra per daug abstrakti. Jei mes apmokestindami cukrumi laikysime tiktai baltus miltus gaminamus iš cukrinių runkelių. Tai tokiu atveju maisto gamintojai ras pakaitalų.: pvz.: gliukozės ar kokio kukurūzų sirupo. Papildomai dar savomis rankomis susi žlugdysime savo cukraus pramonę, t.y. fabbrikus ir ūkininkus Marijampolėje ir Panevėžyje. Jei „cukrui“ identifikuoti taikysime platesnį cheminį apibrėžimą. Po apmokestinimu atsidurs ir krakmolas. Taip, krakmolas cheminiu požiūriu irgi yra cukrus. Tai tada papildomai teks apmokestinti ir duoną, ir avižines kruopas, ir makaronus ir daugelį kitų iš grūdų gaminamų produktų. O ką darysime su natūraliais vaisiais, uogomis ir daržovėmis? Apmokestinsime irgi? Juk daugelyje jų cukraus daugiau, nei kai kuriuose dirbtiniuose produktuose.
Berserkas 2017-07-25 17:00
Kas geriau? Saldainiai kuriame yra 30g pridėtinio cukraus ar vaisiai kuriuose yra 30g natūralaus cukraus ir dar turi vitaminų? Problema tame jog dauguma geriau renkasi konditerijos gaminius, gaiviuosius gėrimus, nei vaisius, natūralias sultis ir pnš kuriuose yra ir vitaminų ir kitų reikalingų mineralų.
Sebastianas 2017-07-25 17:07
Tai, kad sultys neretai būna brangesnės už limonadus, tai apie ką mes čia kalbam? Vaisiai žinau tik vienetus, kur kaina dar pakankamai normali, kad galėtum kilogramais pirkt.
immortallt 2017-07-25 17:38
Pirma, sultys nėra sveika, nei pakeliuose, nei šviežiai spaustos. Didžioji dalis vitaminų lieka išspaudose. Ląsteliena - išspaudose. Tiesą pasakius išspaudas valgyti yra daug naudingiau, nei gerti sultis. O tai kas iš nesveikų produktų pigiau nei vaisių kilogramas? Apart vynuogės, kurių derlius antri metai dugne ir itin egzotinius vaisius, kurių pas mus mažai ateina. Sezoniškumus irgi žiūrėk, ne visi vaisiai kaip obuoliai ir gali stovėti metus laiko negesdami.
Shinigami 2017-07-25 18:14
Ne karta jau buvo rašyta, kad sultys blogiau nei limonadas. Nes išspaudus sultys lieka tik vanduo ir cukrus. Didžioji dalis sulčių parduotuvėje yra ne tik pasterizuotos, bet gamintos iš sulčių koncentrato. Todėl jose cukraus daugiau nei limonade, o vitaminų mažiau nei limonade. Nebent dirbtinių vitaminų kuriuos paskui papildomai prideda. Jei tik tie vitaminai dar labiau nekenkia nei cukrus. Kas geriau? Suvalgyti viena saldainį kuriame yra 30g pridėtinio cukraus ir 500g mėsos, kurioje nėra cukraus. Ar suvalgyti 1000g obuolių ir uogų kurių 100g yra 10g cukraus? Vienu atvejų gauni 30g cukraus, antru 100g.
vazzy 2017-07-25 18:26
Diabetas tai čia tik vaikam gasdint tinka, tikroji bėda yra nutukimas, kurį ir skatina cukrus, o tada jau visa puokštė negatyvių padarinių. Pažįstu tokių, kurie kasdien geria Cola ir valgo Nutelą, kurią tepa ant batono ir sveria 50 kg, nes kas vakarą prabėga po 10-20 km, nu bet kiek tokių, kurie išnaudoja visą tą energiją, kurią gauna iš cukraus. Daug daugiau tokių, kurie tunka ir tunka smarkiai. Kaip beveik kiekvieną laidą Dr. Unikauskas sako: jeigu bijot priaugti svorio, venkit cukraus, o ne riebalų.