Anksčiau ar vėliau tai turėjo įvykti: planuojamas naujas cukraus mokestis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sebastianas 2017-07-25 19:38
Nežinau, kodėl sakai, kad šviežios sultys nėra sveika: http://edition.cnn.com/2017/04/07/healt ... index.html http://healthyeating.sfgate.com/100-per ... -8364.html Šiaip dideliais kiekiais beveik (jeigu ne viskas) viskas yra nesveika. Ypač, jeigu nevedi aktyvaus fizinio gyvenimo dar.
Evil Goku 2017-07-25 20:39
Aišku čia priklauso nuo produkto, tačiau jei likusios produkto dalys tiek pat "sveikos", ir imsime statistinį pilietį, tai geriau vartoti produktą kuriame mažiau cukraus. Kas geriau, ar į mėnesį išgerti gaiviųjų gėrimų su pridėtiniu cukrumi, kuriuose yra 7,2kg cukraus, ar 3,6kg cukraus, jei suvartojamo cukraus kiekio norma ir be to gėrimo yra viršijama? Važinėjantys mašinomis už kelius susimoka per degalų akcizą. Tai ir vartojantys stipriai per daug cukraus už savo gydimą (padidėjusią susirgimų riziką), galėtų "susimokėti" per akcizą cukrui. Dabar už kitų besaikį cukraus vartojimą turi mokėti visi.
Shinigami 2017-07-25 22:38
Kiekvienas pilietis už savo gydymą susimoka per PSD. Ir niekas kitas už jį nemoka. Visas gydymo išlaidas dengia PSD. Tai kodėl žmogus mokėdamas PSD už ta pati turi mokėti dar karta?
Evil Goku 2017-07-25 22:53
PSD yra draudimas, o ne mokestis. Nesergantys susimeta po lygiai su sergančiais ir moka už sergančių gydymą nes nežinai, kada liga pakirs tave. Draudžiant mašinos vairuotojo atsakomybę, yra atsižvelgiama į papildomus veiksnius, ar savininkas dažnai dažnai daro avarijas. Ar norėtum už draudimą mokėti daugiau, jei koks Petraitis kas dieną sudaužytu po automobilį, o draudimo kaina visiems būtu vienoda.
UTF16 2017-07-25 23:40
Specialiai nubėgęs į virtuvę pažiūrėjau, kas parašyta ant cukraus pakelio ir aliejaus butelio. Cukrus: 100 g = 400 kcal Aliejus: 100 g = 824 kcal
shift 2017-07-26 02:09
shift 2017-07-26 02:17
Cukrinis diabetas - trumpoje laiko perspektyvoj. Širdies ir kraujagyslių ligos - ilgoj laiko perspektyvoj. Ir banais čia negąsdink, savo teiginius galiu pagrįsti viešai prieinamais informacijos šaltiniais.
Shinigami 2017-07-26 08:55
Todėl jog tai draudimas, tai draudimas viską ir apmoka, o ne kiti žmonės. Automobilio draudimo suma priklauso nuo daugelio veiksnių? PSD priklauso nuo tavo atlyginimo. Tokių atvejų kainos parduotuvėje turėtu mažėti kuo daugiau uždirbti, nes kuo daugiau uždirbi tuo daugiau PSD sumoki. Arba iš vis naikiname PSD, arba dvigubai ne apmokestiname žmonių. Rinkis viena iš šių. Kai kuriems asmenims PSD yra didesnis nei kito MMA. Tai kodėl jie turėtu dar papildomai mokėti?
immortallt 2017-07-26 09:10
shift, tai vat, kad su cukriniu diabetu maža kas bendro. Taip, cukrus gali turėti kitų pasekmių, vartojant dideliais kiekiais ir kasdien. Bet tas pasakytina apie visus produktus, net vandenį. Gerk kasdien po 10 litrų vandens ir geruoju nesibaigs. Tai ką, vandenį apmokestinti reikia? Ne apmokestinti reikia, o pradėti mokyti apie mitybą, nes dar kol kas joks draudimas nepakeitė žmogaus įpročių. Žmogus turi žinoti ir mokėti pasirinkti alternatyvą. Uždraustum senam žmogui mėsą valgyti, tai jis pradėtų pats kiaules auginti. Pasakyk, kad jam negalima cukraus dėl cukrinio diabeto, tai gers alaus butelį prie vakarienės ir toliau, nes jam neišaiškinsi, kad ten irgi yra cukraus. Jis nesupranta. Jis visą gyvenimą darė taip, ir kitaip jis nesupranta ir nemoka. Uždėk jam papildomą mokestį mėsai, cukrui ar bet kam kitam - jis įpročių nekeis. Tik ne šarlatanams dietologams, kurie vaikosi madų ir siūlo stebūklingas dietas, leisti šviesti visuomenę, o remiantis moksliniais straipsniais mokinti vaikus ir visuomenę. Internetas visagalis + socialinė reklama. Padaryk geriau sveiką gyvenimą madingą, skatinant sportą, tą patį važinėjimą darban su dviračiu ir pan. Bus daugiau naudos, nei cukraus apmokestinimas. Shinigami, neteisus. PSD neapmoka visko visiems. Aš pvz tai tikrai susimoku, ir dar sumoku už porą sėdinčių oficialiai ant MMA. Bet tie ant MMA, jie sumoka grašius. Jie už menkiausią operaciją kaupia pinigus bent 10 metų. O ką jau kalbėti apie vizitus pas gydytojus kol dar auga, ar gydytojų paslaugas jų vaikams, kurių reikia daug, o už vaikus sumoka kiti.
Ar_as? 2017-07-26 11:10
Su pozicija būtų galima sutikti, bet: Kodėl apsiribojame cukrumi? - mokestis už riebalus - daug riebalų negerai, skatina nutukimą, krtaujagyslių ligas (kuo taukų mėgėjas geresnis už cukraus?). Jei sakot kenkia mažiau, tai mokestis gali būti mažesnis, bet turi būti, nu nes čia draudimas, čia rizikos faktoriai. - mokestis už nesportavimą: visiems po gps, nenujudėjei ne mašina po 10 km per dieną - mokėk. Kodėl aš pasimėgaujantis buteliuku limonado per dieną ir reguliariai bėgiojantis turiu blin mokėti už kokį stroraš... kuris kemša cepelinus ir savo sėdimosios nepajudina? - mokestis už angliavandenius - vėlgi, lengvas energijos šaltinis, kuris be sporto greit keliauja į nutukimą. - mokestis už visus konservantus, skonio stipriklius, kvapiasais medžiagas ir t.t. - arba skatina apsivalgymą, arba yra kancerogenai, arba nuo jų jūsų antichemtreilinės kepurėlės oksiduojasi. - mokestis už gyvenimą mieste - blogas oras, ajuch visi į miškus, kad man tvarka būtų, kodėl vargšai kaimiečiai už jūsų kvėpavimo ligas moka? - mokestis už dviratį, nes ko tie kas bėgioja ir vaikšto turi tingių dviratininkų nutukimus gydyti? - mokestis už bėgimo batelius, nes kodėl ramus sofos veikėjas turi jūsų bėgiojant patirtas traumas gydyti? - mokestis už mažą atlyginimą, nes kodėl kažkas uždirbantis turi daugiau mokėti nei tas mažai? - mokestis už prastą šeimos ligų istoriją, nes kodėl kažkas turi jūsų didesnę vėžio riziką dengti? ... - mokestis už bezdėjimą, nes... ai, nes už viską gi yra mokestis.
sub 2017-07-26 12:56
Cukrus - baltoji mirtis, liaudiškai sakant. Kiekvienas pakankamai subrendęs ne tik kūnu, bet ir protu, supranta kad viskam yra ribos, ir jam tokie draudimai neaktualūs. Kas pasakys, kad buteliukas 0,5 ltr. Colos kartą į mėnesį yra perdaug, ar ledų porcija kartais, bet ne kasdien po 5 porcijas. Reikia turėti saiką, ir valdžiai nereiks galvoti už jus. Nes ši valdžia kai pradeda galvoti už kitus, tai peržengia ribas. Nu priims jie tą draudimą, apmokestins verslą, verslas pakels kainas, o tie smaližiai kurie mėgo saldesnį maistą išleis daugiau pinigų tam pačiam maistui, ir toliau sukasi ruletė. Gal tegul pradeda normaliai šviesti žmones, o ne "Verygaut".
UTF16 2017-07-26 13:53
Shinigami 2017-07-26 14:37
Būtent. Aš sumoku PSD už save ir dar už kelis MMA ar iš vis oficialiai dirbančius tik 0,2 etato. Tai kodėl dar turėčiau mokėti ir už cukrų, paskui mėsa, paskui dar sugalvos ką apmokestinti. Uždėjus bet kokius akcizus gamintojas atitinkamai pabrangins savo produkcija + tas akcizas dar bus apmokestintas PVM. Jei gamintojas pamatys, kad dėl padidėjusios kainos sumažėjo prekyba, tai cukrų pakeis saldikliais kurie dar labiau kenkia ir sumažins kainą. Arba pakeis kokiais nors dirbtiniais konservantais jei cukrus naudojamas kaip konservantas. Todėl asmenys kurie už tokius akcizus galiu laisvai vadinti masiniais žmogžudžiais, nes jiems nerūpi kokios bus to pasekmės. Kad gamintojai cukrų pakeis labiau kenksmingomis medžiagomis, o vartojimas nesumažės.
shift 2017-07-26 16:16
Pilna šaltinių kalbančių priešingai. Visa ta pacituota leksika man primena tuos laikus kai trisdešimt metų buvo bandoma įrodyti tabako žalą. Kol galiausiai įrodė. Tūkstančiai "mokslinių" straipsnių ėjo su lozungais "įrodymų nerasta". Kokia nekalta frazė... Tabako pramonės letena buvo sunki, maisto pramonės - dar sunkesnė, bet nepaisant to, lenda yla iš maišo. Apie priklausomybę: http://www.sciencedirect.com/science/ar ... 3407000589 http://journals.lww.com/co-clinicalnutr ... gy.11.aspx http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1 ... 0.10400687 http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1 ... 0500485221 Apie fruktozę ir riebių kepenų sindromą; http://jn.nutrition.org/content/138/8/1452.short http://www.sciencedirect.com/science/ar ... 7808001645 https://www.hindawi.com/journals/cjgh/2008/810961/abs/ http://hyper.ahajournals.org/content/45/5/1012.short
shift 2017-07-26 16:40
Aš asmeniškai numečiau 20 kg nenubėgęs nei vieno kilometro, sporto klube nesu net buvęs. Pakako atsisakyti cukraus ir sumažinti angliavandenius (Hi Fat-Low Carb diet). Angliavandenius pakeičiau riebalais, valgau daug daržovių ir daug riebios mėsos, žuvies, sūrių, avokadų. Net į kavą rytais įsidedu kokosų aliejaus. Per pusę metų -20 kg nukrito be jokių didelių pastangų, pagerėjo savijauta, odos ir dantų būklė, susitvarkė sąnariai. Todėl sportas lieknumui nėra būtinas. Svarbu nustoti kimšti prisaldintą šlamštą.
Evil Goku 2017-07-26 17:21
Turbūt ne iki galo paaiškinau. Dabar už ligų ir negalavimų gydymą, kuris atsiranda dėl nesaikingo (stipriai per didelio) cukraus vartojimo, moka visi PSD mokėtojai. Jei "cukraus akcizo" pinigai būtu nukreipiami į sveikatos sistemą, tai reikėtų mažiau pinigų surinkti per PSD ir šis mokestis mažėtų. Todėl žmogui saikingai vartojančiam cukrų, tokia sistema finansiškai išeitų į naudą, žmogui vartojančiam daugokai cukraus būtu +- tas pats, o žmonės vartojantys cukrų milžiniškais kiekiais mokėtų brangiau, kadangi jie dėl besaikio cukraus vartojimo patenką į didesnės rizikos zoną. Dirbtinių saldiklių žala nėra gerai ištirta. Gali būti, kad jie kaip sviestas ir riebalai bus reabilituoti. Galbūt paaiškėjus jų žalai jei bus uždrausti. Jei priims įstatymą, kad reikia apmokestinti cukrų, jis ir bus apmokestintas. Š. Korėjoje už plakato nuplėšimą skiria 20m sunkiųjų darbų, o Lietuvoje (galbūt) reikės papildomai mokėti už gaminius su pridėtiniu cukrumi.
Ar_as? 2017-07-26 17:25
O Juozo teta Petronėlė pasirinkusi pasaulyje efektyviausią dietą "mažiau ėsk" numetė 25 ir dabar yra kaimo stirna, sveria tik du centnerius. So what? Aš asmeniškai niekada gyvenime nepriaugau jokio viršsvorio, neturiu nei širdies, nei kreaujagyslių ligų (taip, padorus draudimas tą pasitikrina) valgydamas ką noriu, kada noriu, išgerdamas per savaitę vidutiniškai po litrą alaus ir kokią pusę litro vyno, bet pakankamai reguliariai sportuodamas. Tai aš turiu susimokėti, kad kažkas nepajudina savo užpakalio? Tam kad jie pradėtų lieknėti ant sofos rupšnodami žolę su avokadais? Nubėk kilometrą ir suvalgyk šokolado gabalėlį, sako smegenim gerai, gal praeis noras kitų piniginėse knistis..?
UTF16 2017-07-26 18:52
Evil Goku 2017-07-26 19:07
Tu dabar moki už gydimą tų žmonių, kurie turi sveikatos negalavimo dėl per didelio cukraus vartojimo. Jei besaikis cukraus naudojimas didės, tai didės ir išlaidos to pasekmėms taisyti. Todėl PSD mokestis turės didėti visiems. Ir tu turėsi mokėti daugiau (nebent nemoki PSD), dėl to, kad kiti nesaikingai valgo cukrų. Ne pats cukrus yra problema, o žiauriai didelis jo suvartojimas. P.s. Nepagavau minties, kodėl ir kaip įvedus mokestį cukrui, turėtum mokėti už tai, kad kiti žmonės nesportuoja?
shift 2017-07-27 02:10
Basics for Dummies (UTF16, Ar_as? ir kt.)