IKEA pradeda pardavinėti saulės energijos skydelius ir akumuliatorius  ()

Didžioji Britanija, kaip žinia, nėra pati saulėčiausia šalis. Tačiau IKEA, viena iš didžiausių pasaulyje baldų ir namų apyvokos daiktų gamybos ir prekybos kompanijų, pirmą kartą savo praktikoje pradėjo pardavinėti saulės elementų skydelius ir akumuliatorius namų rinkai būtent šioje šalyje. Britų ekspertų nuomone, tokios naminės baterijos stimuliuos vietinius namųūkius naudoti daugiau Saulės energijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

IKEA šią produkciją Britanijos rinkai patiekė neatsitiktinai, mat tarp pristatytų modelių yra ir skydeliai, integruojami su stogo dangos sprendimais, kuriuos siūlo britų kompanija Solarcentury.

IKEA tradiciškai laikosi gan demokratiškos kainų politikos, tačiau naujoji produkcija pirkėjų kišenes truputėlį palengvins, o tiksliau, mažiausiai $4000 (€3409) — būtent nuo tokio skaičiaus prasideda kainos.

Produkcijos pranašumas – naminius akumuliatorius energijos saugojimui bus galima naudoti tiek kartu su IKEA ir Solarcentury skydeliais, tiek ir jau su turimais Saulės energijos įrenginiais.

Kol kas tiriama paklausa ir jeigu ji pasirodys esanti pakankamai aktyvi, IKEA galės nesunkiai išplėsti gamybą. Visai tikėtina, kad siūlomos produkcijos paklausa atsiras ir kituose, saulėtesniuose pasaulio regionuose, ir taip kompanija prisidės prie ekologiškai švarios energijos vartojimo didinimpo visame pasaulyje.



(44)
(5)
(39)

Komentarai ()