„Google“ sukūrė specialų įrankį, norintiems skristi pigiau: kaip juo naudotis ir sutaupyti krūvą pinigų  (1)

„Google“ sukūrė specialiai skrydžių bilietų paieškoms skirtą svetainę „Google Flight“, kuri, mokantiems naudoti pačiomis svarbiausiomis funkcijomis gali padėti sutaupyti daugybę pinigų, rašo „Business Insider“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, skrydžių stebėjimo (angl. Flight Tracking) įrankis į telefoną atsiunčia pranešimą, kai tik atpinga ar pabrangsta kokios nors kelionių krypties bilietai.

Atradimo (angl. Discover) įrankis padeda pigiau užsisakyti skrydį svajonių atostogų vietą, o kainų grafikas (angl. Price Graph) leidžia nustatyti, kada yra tinkamiausias laikas pirkti bilietus.

Ir nors dažniausiai išmintinga yra pirkti skrydžių bilietus iš anksto, tokios svetainės, kaip „Google Flight“ suteikė galimybę nebrangiai keliauti net ir tada, kai bilietai reikalingi skubiai.

Vienas iš geriausių šiandien egzistuojančių bilietų kainų palyginimo įrankių „Google Flight“ gali per kelias sekundes pateikti visus keliavimo būdo variantus.

Šis paieškos variklis yra ne tik itin greitas (naudojantis ir išmaniojo telefono, ir įprastinio kompiuterio naršykle), bet ir padeda surasti tinkamiausią skrydį taikant tuziną skirtingų paieškos būdų.

„Business Insider“, norėdami padėti skaitytojams sutaupyti kaip įmanoma daugiau pinigų kitam skrydžiui, išskyrė devynias pagrindines „Google Flight“ naudojimo gudrybes.

Štai ką reikia daryti norint skraidyti pigiau:

1. Užsisakykite įspėjimus, į telefoną siunčiamus prieš išaugant kokių nors bilietų kainai

„Google“ analizuoja istorines kainų tendencijas ir prognozuojančiais algoritmais nustato, ar bilietą reikėtų užsisakinėti tučtuojau, ar palaukti, kol jo kaina nukris.

Jeigu naudojatės „Google Flight“ išmaniajame telefone – nepraleiskite pranešimų, kurie įspėja apie tikėtinus skrydžio kainos padidėjimus.

Šiuo metu tokie pranešimai yra siunčiami tik apie skrydžius ram tikrais maršrutais, be to, kol kas negalima valdyti, kada jie siunčiame į telefonus, tačiau jau dabar tai yra tikrai naudingas būdas sužinoti, kada laikas užsisakyti bilietus.

2. Elektroniniu paštu gaukite pranešimus apie kainų pokyčius

Jeigu pranešimai apie kainų pokyčius į telefoną jūsų netenkina, bilietų kainas visą parą galite stebėti elektroniniu paštu: pasirinkus atitinkamą galimybę laiškas apie ryškius kainų pokyčius į elektroninį paštą bus atsiunčiamas bet kuriuo metu. Tą galima padaryti dviem būdais.

Pirmas – stebėkite visų skrydžių į norimą miestą kainas. Įveskite savo miesto ar išskridimo oro uosto pavadinimą, kelionės tikslą ir pageidaujamas kelionės datas.

O tada po užrašu Choose an outbound flight pažymėkite langelį, prie kurio parašyta „Stebėti kainas“ (angl. Track prices) ir nurodykite, kad pranešimus apie kainas norite gauti elektroniniu paštu.

Antras – galite stebėti konkretaus kelionių plano kainas, pavyzdžiui, kiek kainuoja kelionės su konkrečiomis išvykimo ir grįžimo datomis.

Į paiešką tiesiog surašykite savo kelionės planą ir pasirinkite konkrečius skrydžius. Tačiau bilietų iškart nepirkite – pasirinkite galimybę „Stebėti kainas“.

Kai tikrinate savo stebimus skrydžius ir kelionių kryptis, taip pat pamatysite grafiką, kuris rodo, kaip kito vienokių ar kitokių skrydžių kainos.

Jeigu dažnai keliaujate vienu maršrutu, galite pasinaudoti šiuo grafiku ir išsiaiškinti, kada bilietai būna pigiausi bei prieš juos nusiperkant palaukti numatomo kainos sumažėjimo.

3. Jeigu niekur neskubate, ieškodami geriausios įmanomos kainos pažaiskite su kelionių datomis

Viena iš naudingiausių „Google Flight“ funkcijų – gebėjimas palyginti kainas naudojant svetainės kalendorių arba „Lanksčios datos“ (angl. Flexible dates) funkciją.

Jeigu turite aiškų kelionės tikslą, bet ne datą ir norite sutaupyti kiek įmanoma daugiau pinigų, pasirinkite vieną iš kelionės datos nurodymo langelių ir ten pasirinkite „Kalendorių“ arba „Lanksčią datą“.

„Kalendoriaus“ funkcija parodys, kaip tikėtinai keisis skrydžio į konkrečią vietą kaina.

„Lanksčios datos“ funkcija parodys pigiausias keliones, kurias galima užsisakyti, surūšiuodama sąrašą pagal kainas, nurodant visas išvykimo ir grįžimo datas.

4. Sužinokite, kiek galėtumėte sutaupyt skrisdami iš kito oro uosto

Jeigu gyvenate panašiu atstumu nuo kelių oro uostų, tikėtina, kad geresnę kainą rasite ne savo įprastiniame, o kitame oro uoste.

Ir nors galite palyginti skrydžių kainas iš skirtingų oro uostų naudodami „Multi city“ paieškos būdą, yra ir kur kas greitesnė norimų duomenų paieškos galimybė.

Tiesiog įrašykite savo norimą išvykimo miestą ar oro uostus ir tuomet paspauskite ties kelionės tikslu.

Nusileidžiančiame meniu pasirinkite „Gretimus oro uostus“ (angl. Nearby airports) ir pamatysite pigiausių skrydžių iš gretimų oro uostų sąrašą.

5. Sužinokite, kiek kainuotų nuskristi beveik į bet kurią pasaulio valstybę

Jeigu dar neapsisprendėte dėl kelionės tikslo, labai neblogų pasiūlymų galite rasto naudodami „Žemėlapio tyrinėjimo“ funkciją (angl. Explore map).

Tai yra ideali funkcija nuotykių ieškotojams ir spontaniškoms kelionėms į iki šiol nematytus miestus.

Tiesiog žemėlapyje pasirinkite bet kurį pasaulio miestą ir ekrano kairėje pusėje pamatysite, kokie yra pigiausi skrydžiai į tą vietą. Taip pat ekrano viršutinėje dalyje galite rasti filtrus, kurie padės susiaurinti paieškos rezultatų sąrašą.

6. Susiraskite ir užsisakykite savo svajonių atostogų kelionę pigiau

„Google Flight“ pagrindiniame puslapyje rasite įrankį „Atrasti“ (ang. Discover), kuris leis surasti prieinamą atostogų kelionės, atitinkančios jūsų specifinius poreikius, kainą.

Viskas, ką reikia padaryti – tai pažaisti su trimis pateiktais filtrais: datos, vietos ir pomėgių.

Jūsų pasirinkimas, ar šiam įrankiui paliksite plačias improvizacijos galimybes, ar pateiksite labai konkrečius nurodymus.

Kai susirasite idealiai jūsų norus atitinkančią kelionę, paspauskite ties spalvota piktograma ir ekrane atsiras langelis, kuris parodys pigiausius skrydžius į norimą vietą ir viešbučių kambarių rezervavimo galimybes.

7. Išsiaiškinkite, ar bilietą reikia pirkti tučtuojau, ar vertėtų palaukti geresnės kainos

„Kainų grafiko“ (angl. Price graph) funkcija parodys jums, kokie yra tikėtini kainų pokyčiai skirtingu metu. Jeigu dar nesate užtikrinti, ar bilietą reikėtų užsakinėti dabar pat, ar galima ir palakti, tai yra puiki priemonė ieškant mažiausios kainos pasiūlymo.

8. Paieškokite piniginei naudingų kelionės iki savo tikslo modifikacijų

Kai ieškote skrydžių, neignoruokite „Google“ funkcijos „Datos rekomendacija“ (angl. Date tip), kurios aktyvavimą rasite ekrano viršutinėje dalyje, išryškintą žaliai.

Ši rekomendacija parodys, kiek pinigų sutaupytumėte, jeigu pakeistumėte vieną ar daugiau savo kelionės datų.

9. Jeigu neturite laiko ieškoti patys, pasirinkite tai, ką siūlo „Google“

Jeigu ieškote paskutinės minutės kelionės, neretai tenka susitaikyti su vienu iš dviejų blogų dalykų: arba pigiais skrydžiais, kurie nėra labai patogūs (ilgos pertraukos tarp jungiamųjų skrydžių arba labai nepatogūs skrydžio laikai), arba labai brangiais skrydžiais, kurių kaina neatitinka paslaugos teikiamos naudos.

Tokioje situacijoje gali praversti „Google“ pasiūlymas (angl. Top pick), kuris yra išskirtas žalia spalva, Geriausių skrydžių langelyje.

Anot „Google“, šie pasiūlymai iš visų galimų kelionių variantų paprastai būna geriausias kompromisas kainos ir patogumo santykio atžvilgiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(35)
(2)
(33)

Komentarai (1)