Pasivaikščiojimas po Putino kabinetą - kokios knygos guli ant Rusijos prezidento stalo, kuo ypatingas tėvo portretas ir iš kur ten raganosis? (Video)  (5)

Kokioje aplinkoje dirba ir ką pro langą mato svarbiausi Rusijos politikos veikėjai: prezidentas Vladimiras Putinas ir premjeras Dmitrijus Medvedevas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V.Putinas laiko tėvo portretą

V.Putinas, jei užsigeidžia pažvelgti pro langą, iš savo darbo kabineto mato Senato aikštę ir Arsenalą. Nepaisant to, kad vaizdas neprastas, tačiau prezidento kabineto langus nuolat dengia užuolaidos. “Vargu ar tai susiję su saugumu. Juk prezidento kabinetas ir taip gerai saugomas.

Tokių langų, kaip šiame kabinete, neperšausi, – teigia Federalinio centro „Analitika ir saugumas“ ekspertas Sergejus Sokolovas. – Greičiau tai – interjero detalė: gražu, kai solidžiame kabinete uždengti langai. O gali būti dar paprasčiau – gal šalies galvai taip tiesiog labiau patinka“.

Pritemdytus langus galima aiškinti ir prezidento kabinete reguliariai daromais vaizdo įrašais: saulės šviesa kliudo operatoriams,rašo kompravda.eu.

V.Putino kabinetas nėra didelis, jis apkaltas medinėmis plokštėmis. Mediniai ir baldai. Prie sienų – kelios knygų spintos, kuriose daugiausia – žodynai ir istorinė literatūra.  Rusijos prezidentas Kremliuje turi ir poilsio kambarį.

Čia saugomi asmeniniai V.Putino daiktai: tėvo portretas, ikonos. V.Putinas yra sakęs, kad būtent čia jis dirba su dokumentais. Tad, priešingai nuo idealiai sutvarkyto stalo oficialiajame darbo kabinete, poilsio kambaryje jis apverstas popieriais.

Ekskursija po Putino kabinetą

Iš šio kabineto galima patekti į kitą, kuriame taip pat stovi darbo stalas, knygų spintos ir netgi žindinys.  O greta – durys į kabinetą, kuriame V.Putinas rengia tarptautinius susitikimus.

Bronzinis povas ir raganosis

Iš premjero D.Medvedevo kabineto atsiveria vaizdas į viešbutį “Ukraina” ir Maskvos upės krantinę. Tačiau politikas teigia, kad paprastai jo kabineto langai užtraukti, kad vaizdai neblaškytų dėmesio. Bet, kai prireikia atokvėpio, jis užuolaidas atitraukia tam skirtu mygtuku.

Gavęs premjero postą, D.Medvedevas ėmėsi remontuoti kabinetą. Darbai truko pusmetį. Per juos tamsaus medžio plokštes ant sienų pakeitė šviesiomis su pilko metalo intarpais.

Ant D.Medvedevo darbo stalo – kelios dešimtys segtuvų su dokumentais. Tačiau labiausiai dėmesį traukia neįprastas rašymui skirtas rinkinys su masyviomis bronzinėmis žvėrių figūromis. Jį D.Medvedevas gavo dar dirbdamas Sankt Peterburge.

Greta ant stalo stovi bronzinis raganosis, o atokiausiame kabineto kampe – stambus taip pat bronzinis povas. Rusijos premjeras teigia, kad šios skulptūros jam tiesiog patinka – nėra jokios paslėptos minties. 

Be darbo stalo, D.Medvedevo kabinete stovi posėdžių stalas, sofa ir keli krėslai.  Iš premjero darbo kabineto galima pakliūti į poilsio erdvę su didžiuliu akvariumu. Čia, kaip ir V.Putinas, D.Medvedevas saugo asmeninius daiktus, tarp kurių ir knygos bei jam padovanotos ikonos.

Išsaugojo J.Primakovo baldus

Valstybės Dūmoje išsaugoti ir buvusio Rusijos užsienio reikalų ministro Jevgenijaus Primakovo naudoti baldai.  Jo kabinete šiandien dirba Rusijos Dūmos pirmininko pavaduotojas Sergejus Neverovas. Anot pastarojo, kai tik jam paskyrė J.Primakovo kabinetą, siūlė keisti parketą, langus.

„Atsisakiau. Ir baldai stovi tie patys, kuriais naudojosi J.Primakovas. Niekas nieko nekeitė. Tik tapetus perklijavo, anie visai seni buvo“, – sako S.Neverovas. Beje, iš S.Neverovo kabineto galima išsmukti slaptu išėjimu.

„Jei kas tavęs laukia priimamajame, galima pabėgti nepastebėtam“, – atvirauja politikas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(7)
(0)

Komentarai (5)