Lietuvoje „Volvo“ rida sumažėjo 400 tūkst. km, bet pardavėjai aiškina, kad tai visiškai legalu ir objektyviai paaiškinama: kaip tai gali būti?  (16)

Lietuvos naudotų automobilių rinkoje kone kasdien būtų galima fiksuoti naujus ridos atsukinėjimo rekordus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Volvo“ modeliais besidomintis vilnietis Ramūnas tarp skelbimų pastebėjo egzempliorių, kuris „atjaunėjo“ net daugiau nei 400 tūkst. kilometrų.

Lrytas.lt portalui vaikinas sakė, kad šią informaciją rado labai paprastai – užteko įvesti sudominusios mašinos registracijos numerį švediškame transporto priemonių informacijos portale.

Rekomendacinį panašių užsienio svetainių sąrašą neseniai skelbėme.

„Transport Styrelsen“ duomenų bazėje įrašyta, kad 2008 metais pagaminto „Volvo V70“, kurio registracijos numeriai yra JEA144, rida buvo 617 tūkst. kilometrų, kai automobilis paskutinį kartą buvo tikrintas.

Tačiau kol automobilis pasiekė Lietuvą, jis stebuklingai numetė beveik pusę milijono kilometrų ridos. Lietuviškame transporto skelbimų portale ji siekė vos 190 tūkst. kilometrų.

Visgi automobilį parduodantys verslininkai pateikė savo versiją, kodėl ridos parodymai – tokie skirtingi.

Papasakojo savo versiją

Neprisistatęs automobilį parduodančios kauniečių kompanijos „Juvetransa“ atstovas aiškino, kad esą buvo keistas „Volvo“ variklis. Jo teigimu, skelbime nurodyta būtent pakeistojo variklio rida.

„Aš šitą puikiai žinau – pats dirbau su švedais“, – sakė vyras.

Pašnekovas patikino, kad variklis buvo pakeistas oficialioje „Volvo“ atstovybėje Švedijoje. Jis aiškino, kad buvo nupirktas vos 60 tūkst. kilometrų nuvažiavusio automobilio motoras, su kuriuo ankstesnis parduodamo „Volvo V70“ savininkas įveikė dar maždaug 100 tūkst. kilometrų.

Pardavėjas sakė, kad turi variklio keitimą įrodančius dokumentus, tačiau paklaustas, ar galėtų parodyti jų kopiją lrytas.lt žurnalistui, gerokai supyko.

„O kas jūs toks? Gal iš policijos esate, kad turėčiau jums kažką tvirtinti? Kodėl turėčiau užsiiminėti nesąmonėmis?“ – pakeltu tonu klausė verslininkas.

Duotų 100 proc. garantiją

Kauniečių kompanijos atstovas sakė, kad dokumentus neva parodytų tik tuo atveju, jei redakcijos atstovai patys atvažiuotų apžiūrėti mašinos ir siūlė susitikti. Įsikarščiavęs vyras tikino, kad automobilio pirkėjams duoda šimto procentų garantiją.

Švediškame transporto informacijos portale nėra jokios informacijos apie variklio keitimą. Skelbiama, kad naujausi registracijos dokumentai automobiliui buvo išduoti šių metų vasario mėnesį. Tai reiškia, kad „Volvo“ įsigijusiems Kauno verslininkams tikroji rida turėjo būti žinoma.

Net tuo atveju, jeigu variklis iš tiesų buvo pakeistas, reikia turėti omenyje, kad automobilio rida nereiškia vien tik variklio prasuktų kilometrų.

Nuo nuvažiuotų kilometrų kiekio priklauso ir bendras automobilio susidėvėjimas, ypač pavarų dėžės ir pakabos detalių būklė, taip pat salono nusidėvėjimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Saulius Rinkevičius
(96)
(3)
(93)

Komentarai (16)