Ekspertai pasidalino savo nuomone, ką slepia Kim Jong-uno batai: juose daugiau paslapčių, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio  ()

Prieš savaitę įvykęs Pietų Korėjos prezidento Moon Jae-ino ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno susitikimas baigėsi oficialios deklaracijos pasirašymu. Dabar šią deklaraciją studijuoja ekspertai iš viso pasaulio. Tačiau dėmesys kreipiamas ir į daug mažesnes detales. Pavyzdžiui, vienas didžiausių Pietų Korėjos laikraščių išskirtinį dėmesį skyrė... abiejų valstybių vadovų batams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kodėl tai svarbu? Kaip rašo „Washington Post“, nors Kim Jong Unas ir yra Šiaurės Korėjos lyderis, daug jo gyvenimo aspektų išlieka nežinomi. Iki jo iš anksto neanonsuotos kelionės į Pekiną kovą nebuvo jokių ženklų, kad jis nuo 2011 m., kai tapo šalies lyderiu, būtų nors kartą keliavęs už šalies ribų.

Tai reiškia, kad beveik visų Vakarų pasaulyje žinomų Kim Jong Uno nuotraukų ir vaizdo įrašų šaltinis yra Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida. O ji stengiasi parodyti Kim Jong Uną kuo gražesniame amplua – nieko keista, kad daug jo nuotraukų atrodo kaip apdirbtos skaitmeniniu būdu.

Tiksli Kim Jong Uno nuotrauka galėtų suteikti informacijos apie jo sveikatos būklę ar fizines savybes. Šios detalės galėtų padėti formuojant politiką Šiaurės Korėjos atžvilgiu. Pavyzdžiui, jei paaiškėtų, kad Kim Jong Unas sunkiai serga, tai priverstų kelti klausimus, kiek jis išties vadovauja šaliai ir kas yra numatytas jo įpėdiniu.

Visgi iš oficialių nuotraukų galima šį tą sužinoti. Iš jų matyti, kad Kim Jong Unas turi antsvorio, o daugelyje nuotraukų matoma peleninė leidžia suprasti, kad jis daug rūko (nors Šiaurės Korėjos piliečiams ir nepatariama rūkyti). Tačiau dažnai nuotraukos iškelia daugiau klausimų negu randa atsakymų.

Pavyzdžiui, kodėl Kim Jong Unas 2014 m. vaizdo įraše šlubčioja? Ir kodėl Šiaurės Korėja jo nuotraukose, įtaria kai kurie ekspertai, koreguoja jo kairės ausies formą?

Vykdamas į Pekiną, Kim Jong Unas parodė save Kinijos valstybinei žiniasklaidai. Vis dėlto tik susitikimo su Pietų Korėjos prezidentu metu praėjusią savaitę jis save atvėrė laisvajai žiniasklaidai. Ir ši ėmėsi darbo: pavyzdžiui, žiniasklaidos priemonės samdė skaitytojus iš lūpų, kad šie išanalizuotų Kim Jong Uno ir Moon Jae-ino susitikimo vaizdo įrašą ir nustatytų, apie ką jie kalbėjo. Paaiškėjo, kad jie kalbėjo ir apie JAV prezidentą Donaldą Trumpą.

Kodėl batai čia yra svarbu? Istoriškai ūgis yra laikomas vienu iš veiksnių, lemiančių, kas taps valdžios įpėdiniu Kimų dinastijoje. Kai kurie Vakarų šaltiniai teigia, kad Kim Jong Uno tėvas Kim Jong Ilas buvo vos 1 m 57 cm ūgio, bet nešiojo batus su platformomis, kad atrodytų aukštesnis. Paties Kim Jong Uno ūgis dažniausiai įvardijamas kaip 1 m 70 cm, tačiau nėra aišku, koks yra pirminis šios informacijos šaltinis.

Vienas populiariausių Pietų Korėjos laikraščių, konservatyviomis pažiūromis pasižymintis „Chosun Ilbo“, dažnai kritiškai vertinantis liberalų Pietų Korėjos prezidentą, nutarė panagrinėti šią paslaptį. Laikraštis vaizdo įrašą iš valstybių vadovų susitikimo parodė septyniems ekspertams, kurie praleido valandas analizuodami, ką ši medžiaga gali pasakyti apie fizines Šiaurės Korėjos lyderio savybes.

Didžiausia įdomybė, kurią jie atskleidė, slypėjo būtent Kim Jong Uno batuose. Iš nuotraukų atrodo, kad Šiaurės Korėjos prezidentas yra vos pora centimetrų žemesnis už Moon-Jae iną, kurio ūgis yra maždaug 1 m 68 cm. Tačiau ekspertai atkreipė dėmesį, kad Kim Jong Uno batai atrodo keistai: didelis jo batų nuolydis leidžia spėti, kad Kim Jon Unas dėvėjo vidpadžius, kurie jį „paaukštino“.

Vieno eksperto manymu, skirtumas tarp abiejų Korėjų vadovų ūgio greičiausiai yra apie 5 cm, galbūt ir šiek tiek daugiau. Tai reikštų, kad Kim Jong Uno ūgis yra apie 1 m 62 cm.

„Chosun Ilbo“ taip pat atkreipė dėmesį, kad įvertinus Kim Jong uno ūgį ir svorį, jo kūno masės indeksas turėtų būti apie 45, kas nėra labai sveika.

Be to, atrodė, kad vaikščiodamas Kim Jong Unas greitai pavargdavo ir imdavo „gaudyti orą“, nors ekspertai atkreipė dėmesį, kad taip galėjo būti ir dėl nervų. Viena gera žinia Šiaurės Korėjos lyderiui: su jo ausimi, atrodo, viskas gerai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(22)
(21)
(1)

Komentarai ()