Iššūkis savaitgaliui - galvosūkiai, kurie privers jus pamąstyti: kokį algos didėjimą pasirinkti ir kas nutiko su akcijomis? (2 dalis)  (4)

Pateiksime jums nestandartinių ir linksmų užduočių iš D. Chernyševo knygos. Pasitikrinkite, ar gerai išvystyta jūsų logika ir išmintis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1 užduotis

Esate kviečiami dirbti finansų analitiku didelėje įmonėje. Žadamas pradinis atlyginimas 100 000 JAV dolerių ( apie 85655 € ) per metus ir dvi atlyginimo didėjimo galimybės :

Kartą per metus jums padidins atlyginimą 15 000 JAV dolerių ( apie 12850 € ).

Kartą per pusę metų - 5000 JAV dolerių ( apie 4285 € )

Jūs turite dešimt sekundžių sprendimui priimti. Kuris variantas Jums atrodo pelningesnis?

2 užduotis

Kiekvieną dieną, lygiai 12 valandą, vienas traukinys išvyksta iš Vilniaus į Lisaboną, o kitas tuo pačiu laiku - iš Lisabonos į Vilnių. Kelionė trunka septynias dienas. Jei jūs išvykote vienu iš tų traukinių iš Vilniaus stoties, kiek kelyje sutiksite traukinių važiuojančių iš Lisabonos į Vilnių?

3 užduotis

Įsivaizduokite, kad jūsų pinigai investuojami į akcijas. Vakar jūsų akcijų kaina sumažėjo 2%. Šiandien padidėjo 2%. Ar pasikeitė jūsų kapitalo suma, ir jei taip, tuomet į kurią pusę: sumažėjo ar padidėjo?

Jūsų pinigai investuojami ir į kitą akcijų paketą. Vakar jų kursas išaugo 2%. Šiandien jis sumažėjo 2%. Ar pasikeitė jūsų kapitalo suma, ir jei taip, tuomet į kurią pusę: sumažėjo ar padidėjo?

Atakymus rasite kitame puslapyje

Pasidalinkite su draugais
(17)
(7)
(10)

Komentarai (4)