Iššūkis savaitgaliui - galvosūkiai, kurie privers jus pamąstyti: kada vargšas tinklaraštininkas pateks į rojų ir kaip nustatyti patį populiariausią muziejaus eksponatą? (3 dalis)  (5)

Pateiksime jums nestandartinių ir linksmų užduočių iš D. Chernyševo knygos. Pasitikrinkite, ar gerai išvystyta jūsų logika ir išmintis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1 užduotis

Vieno žinomo muziejaus valdžia nusprendė išsiaiškinti, kuris iš eksponatų yra populiariausias. Tyrimui buvo skirta daug pinigų. Užduotis yra sudėtinga - muziejus yra didžiulis. Tačiau paskutinę akimirką buvo surastas paprastas nemokamas sprendimas. Kaip jūs išspręstumėte šią užduotį? Be klausimynų, vaizdo kamerų ir kitų pagalbinių dalykų.

2 užduotis

Tinklaraštininkas patenka į skaistyklą kartu su savo mėgstamu nešiojamuoju kompiuteriu. Angelas, sprendžiantis, kur jį išsiųsti - į dangų ar į pragarą, pastebi, kad klaviatūroje nuo nuolatinio naudojimo visiškai ištrintas C klavišas (nuo nuolatinio spaudinėjimo Ctrl + C). Angelas duoda tinklaraštininkui pasiūlymą: tegu jis spausdina kompiuteriu anglų kalba visus skaičius (raidėmis) - one, two, three, four ... ir iškart, kai bet kuriame iš skaičių jis spustels C, tuomet pateks į rojų.

Tinklaraštininkas dirba labai greitai - bet kokį ilgiausią skaičių jis parašo per dešimt sekundžių. Jis gali dirbti neribotą laiką be pertraukų. Šiek tiek pagalvojęs, tinklaraštininkas sutinka. Kada jis pateks į rojų?

3 užduotis

Manoma, kad žmogus pirmą kartą pademonstravo sugebėjimą skristi greičiau negu garsas 1947 m. spalio 14 d. Tai padarė amerikiečių lakūnas - bandytojas Chuckas Yeageras su „Bell X-1“ lėktuvu. O koks dalykas, labai seniai sukurtas žmogaus, įveikė garso skridimo barjerą pirmasis?

Atsakymus rasite kitame paslapyje.




1 atsakymas

Galima to paklausti muziejaus tvarkytojos - kuri ekspozicija yra labiausiai apipirštuota, apčiupinėta, ta ir bus populiariausia.

2 atsakymas

Pirmieji skaitmenys anglų kalboje, kuriuose yra raidė C, yra octillion (Octillion). Tai - dešimt dvidešimt septintuoju laipsniu. Tinklaraštininkui reikės 317 097 919 837 645 865 043 metų. Paprasčiau - 317 milijardų milijardų metų. Palyginimui - mūsų visata atsirado mažiau nei prieš 14 milijardų metų.

3 atsakymas

Rimbo kirčio garsas atsiranda tada, kai pralenkiamas garso barjeras. Jo galas pasiekia greitį didesnį nei 1100 km/h.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(9)
(14)
(-5)

Komentarai (5)