Britas metė darbą ir išleis santaupas tam, kad Europoje įveiktų 30 tūkst. km ir žemėlapyje su GPS navigacija paliktų unikalų įrašą (Video)  ()

Skaitmeninių sistemų konsultantas metė darbą tam, kad vairuodamas mikroautobusą ir naudodamasis navigacija Europoje parašytų žodžius „Stop Brexit“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Karalystės narystę Europos sąjungoje aistringai palaikantis Andy Pardy (28 m.) šio neeilinio žygio metu apkeliaus 32 šalis.

Paaukojo visas santaupas

Vyras prognozavo, kad per šią kelionę jam teks įveikti 30 tūkst. kilometrų, o prie vairo iš viso praleisti daugiau nei 300 valandų. Neeilinę kelionę jis planavo keturias savaites.

A. Pardy išleido 6 tūkst. svarų (6700 eurų) nenaujam „Volkswagen Transporter“ mikroautobusui, o pati kelionė jam kainuos dar 5 tūkst. svarų (5600 eurų). Tam jis paaukojo visas santaupas, kurias buvo sukaupę pradiniam įnašui už namą.

Kai jo tėvas buvo kariuomenėje A. Pardy dalį vaikystės praleido Vokietijoje, o vėliau gyveno ir Ispanijoje.

Šia kelione britas nori atkreipti dėmesį į judėjimo laisvės privalumus susijusius su ES naryste.

„New European“ žurnalistams A. Pardy sakė, kad visuomet norėjo padaryti kažką panašaus. Šalyje kilę debatai ir tai, kokį efektą per artimiausius pora metų turės „Brexit“, vyrą varė į neviltį.

„Norėjau mesti darbą ir pats kažko imtis, bet tuo pat metu norėjau paskatinti tą patį daryti ir kitus žmones“, – kalbėjo jis.

Lietuva rudenį nevilioja

Idėja britui kilo tuomet, kai bėgiodamas jis atkreipė dėmesį į sveikatingumo programėlėje brėžiamą jo įveikto maršruto žemėlapį.

Tuomet ir pagalvojo, kad naudojantis GPS įranga žemėlapyje galima išgauti bet kokią formą ar žodį.

Vyras sakė, kad brėždamas žodžius taip pat ketina aplankyti vietas, kurias visuomet norėjo pamatyti.

A. Pardy savo kelionę pradėjo Škotijoje, o baigti ketina spalio mėnesį Pirėnų pusiasalyje. Internete jį sekantys žmonės matys, kad jis rašo „Stop tixerB“, mat antrąjį žodį formuos nuo galo.

„Pagal oro sąlygas buvo logiška pradėti nuo „T“ raidės, o baigti Ispanijoje ir Portugalijoje jau rašant „B“. Spalio mėnesį aš mieliau būsiu ten, nei Latvijoje ar Lietuvoje“, – kalbėjo britas.

Keliauja ne vienas

„S“ raidę žemėlapyje jis suformavo keliaudamas vienas, o vėliau prie brito prisijungė jo draugė – slaugytoja Kate.

Vyras taip pat pastebėjo, kad tai yra paskutinė vasara tokio sumanymo įgyvendinimui. Ateinančiais metais Jungtinės Karalystės statusas bus kitoks.

A. Pardy norėtų, kad Jungtinėje Karalystėje būtų surengtas antrasis referendumas. Visgi jis pripažino, kad jau nebetiki, jog tai įvyks.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(12)
(3)
(9)

Komentarai ()