Štai kuo baigėsi „nekaltas“ veiksmas – teismas tik ką pasiuntė žmogų į kalėjimą už tai, kad jis atsispausdino ginklą  (11)

43-erių metų Eric’as McGinnis’as iš Teksaso buvo pasiųstas į kalėjimą 8-eriems metams „praktiškai už nieką“. Kaip praneša „BBC“, vyras sugebėjo su 3D spausdintuvu „iš dalies atsispausdinti AR-15 ginklą“ ir teismui tai pasirodė rimta priežastimi, pasiųsti vyrą į kalėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

McGinnis’ui jau buvo uždrausta dvejus metus turėti šaunamųjų ginklų, kai jis 2015-aisiais užpuolė savo merginą.

Tačiau 2016-aisiais jis bandė įsigyti ginklą, bet jam to nepavyko padaryti, kadangi nepraėjo specialaus ginklo patikrinimo proceso.

Tad vietoj to, kad nusipirktų reikiamas ginklo dalis ir galiausiai pereitų šį patikrinimą, jis nusprendė geriau jas atsispausdinti.

Kaip praneša „BBC“, šįkart McGinnis’as „su 3D spausdintuvu atsispausdino ginklo dalis, leidžiančias šaudyti“.

„Aš nepirkau ginklo, aš jį pagaminau“, - teigė iš kalėjimo namiškiams paskambinęs McGinnis’as.

„Kai jis [Eric’as] suprato, kad negali teisėtai įsigyti šaunamojo ginklo, Eric’as nusprendė apeiti mūsų įstatymus ir atsispausdinti ginklą, kuriam nereikia specialaus patikrinimo“, - sakė valstijos teisininkė Erin’a Nealy Cox.

Šioje neįprastoje istorijoje galima įžvelgti tam tikrą tęstinumą. Praėjusių metų liepos mėn. JAV Federalinio teismo teisėjas suteikė laikiną nacionalinį draudimą, kuris uždraudė ginklų teisių aktyvistui Cody’iui Wilson’ui dalytis 3D atspausdintų ginklų brėžiniais internete.

Tas pats teisėjas rugpjūčio mėn. nusprendė, kad 3D atspausdintų ginklų brėžiniai „negali būti keliami į internetą, tačiau šie planai gali būti siunčiami elektroniniu paštu, paprastu paštu, saugiai perduoti arba kitaip skelbiami Jungtinėse Amerikos Valstijose“. Kitaip tariant, šie brėžiniai vis dar gali būti dalijami įvairiais būdais.

Tokie su 3D spausdintuvu atspausdinti ginklai gali tapti gana efektyviu būdu, siekiant apeiti ginklų kontrolės įstatymus. Šie ginklai neturi serijos numerių ir jiems nereikia specialaus patikrinimo ar yra tinkami ir saugūs naudoti.

Ir tokios problemos jau kyla ne vien tik JAV. Liepos mėn. Australijos policija Kvinslende konfiskavo daugybę atspausdintų 3D ginklų. „Tai yra kažkas tokio, apie ką jus tikrai esate skaitę, tačiau mes iki šiol dar to nematėme ir mums tai neįprasta“, - vietos naujienų agentūrai sakė vyresnysis seržantas Edwards’as.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(38)
(7)
(31)

Komentarai (11)