Parūkė „žolės“ ir erekcija tęsėsi 12 valandų – tik malonumo čia buvo mažai  (4)

Priapizmas yra skausminga erekcija, kuri atsiranda dėl įvairių priežasčių ir kartais tęsiasi net kelias valandas. Dažniausiai priapizmą sukelia medikamentų vartojimas, ypač jei jie savo sudėtyje turi panašių į sildenafilį (geriau žinoma, kaip Viagra) medžiagų. Ilgai besitęsiančią skausmingą erekciją gali sukelti ir įvairios ligos. Įdomu tai, jog tyrimais patvirtinta, jog marihuana turi teigiamą efektą ir gali pagerinti erekcijos disfunkciją, bet tik ne šiam vyrui. Jis tikrai nesitikėjo, kad dėl marihuanos parūkymo teks ištverti tokius skausmus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

32 metų amžiaus vyras kelis kartus kentėjo nuo priapizmo ir kiekvieną kartą tai nutikdavo po to, kai jis parūkydavo „žolės“.

Džordžijos valstijos „Coliseum Medical Center“ medikai išsamiai aprašė šio paciento atvejį, kuris per savaitę laiko du kartus atsidūrė skubios pagalbos skyriuje ir skundėsi kelias valandas besitęsiančia skausminga erekcija.

Pirmą kartą skausminga erekcija truko 12 valandų, o antrą kartą – 6. Medikams teko suleisti fenilefrino, kad palengvėtų penio patinimas.

Atmetus bet kokias pagrindines sveikatos problemas ir įprastų vaistų vartojimą, kas galėtų sukelti tokią organizmo reakciją, medikų komanda nusprendė vyro paklausinėti apie jo narkotikų vartojimo pomėgius.

„Jis prisipažino, kad per pastaruosius šešis mėnesius rūkė kanapes ir tą darė keletą naktų per savaitę. Įskaitant ir tuos kartus, kai prasidėdavo priapizmo epizodai“, - tvirtina gydytojai ir priduria, kad „per tą laiką pacientas turėjo keturis ar daugiau epizodų, kai erekcija tęsėsi beveik keturias valandas ir po to savaime praėjo“.

Gydytojų žiniomis, tai buvo pirmasis toks atvejis, kai marihuanos vartojimas sukėlė priapizmą, tad juos šis epizodas labai sudomino.

„Jis [pacientas] prisipažino, kad kanapes pradėjo vartoti nuo 16-17 metų. Ir jau iš pradžių jam pasikartodavo iki 4 valandų trukmės priapizmo epizodai, bet niekada nereikėjo taikyti kažkokio gydymo“, - tvirtina medikų komanda bei priduria, kad „kai jis sulaukė 20-ies metų ir atsisakė kanapių vartojimo – iki šiol nepatirdavo jokių priapizmo epizodų“.

Tačiau, kai prieš šešis mėnesius vyras ir vėl pradėjo rūkyti „žolę“ - nepageidaujama erekcija sugrįžo.

Nors gydytojai yra beveik 100 proc. įsitikinę, kad kanapių vartojimas sukėlė priapizmą, bet jie nežino, kodėl taip nutiko.

Spėjama, kad galbūt tai gali būti pagrindinės marihuanos medžiagos – tetrahidrokanabinolio (THC) – sukeltas šalutinis poveikis. Galbūt organizmo receptorių reakcija į kanabinoidus neleido peniui suglebti ir sukėlė ilgas valandas besitęsiančią erekciją.

Taip pat gali būti, jog kanabinoidai tiesiogiai paveikė kraujagyslių sistemą ir padidino kraujo prietaką į penį.

Arba, tai galėjo sukelti ir dėl nuolatinio kanapių rūkymo organizme padidėjęs trombocitų kiekis, dėl ko galėjo penio srityje esančioje kraujotas sistemo atsirasti krešulių ir stabdyti kraujo ištekėjimą ir penio suglebimą.

Akivaizdu, jog reikia atlikti daugiau tyrimų, jog būtų galima tvirtai atsakyti į visus klausimus. Tik, greičiausiai, su šiuo vyro to padaryti jau nepavyks. Kai jo problema buvo išspręsta, vyras prapuolė ir gydytojai neturi jo kontaktų.

Šis neįprastas atvejis išsamiai aprašytas moksliniame žurnale „Journal of Cannabis Research“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(13)
(5)
(8)

Komentarai (4)