Elonas Muskas ketina Jeffui Bezosui nusiųsti sidabrinį medalį ir didelę dvejeto skulptūrą  (7)

„SpaceX“ ir „Tesla“ vadovas Elonas Muskas ką tik vėl tapo turtingiausiu žmogumi pasaulyje - jo turtų vertė perkopė 202 milijardus dolerių ir „Amazon“ vadovas Jeffas Bezosas nukrito į antrą vietą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panaši Musko ir Bezoso finansinė padėtis tikriausiai netaptų šių vyrų konflikto šaltiniu. Tačiau Muskas jau ne kartą yra sakęs, kad Bezosas jį kopijuoja. Prisimenate „SpaceX“ palydovinio interneto projektą „Starlink“? „Amazon“ planuoja paleisti panašią paslaugą - „Project Kuiper“ yra skirtas tam. „Amazon“  pernai įsigijo autonominio vairavimo startuolį „Zoox“ - šio sandorio vertė siekė 1,2 milijardus dolerių. Na, o apie „SpaceX“ ir „Blue Origin“ varžymąsi dėl NASA kontraktų tikriausiai esate girdėję - ten laimi Muskas.

Taigi, dėl pašokusios „Tesla“ akcijų vertės Muskas ką tik tapo turtingiausiu žmogumi pasaulyje. Anksčiau jis yra sakęs, kad tokie titulai jam nerūpi. Ir iš tikrųjų, nesunku įsivaizduoti, kad po tam tikros sumos piniginės augimas tampa nesvarbus. Be to, didžioji tų turtų dalis yra ne pinigai, o akcijos.

Visgi, Muskui jo padėtis „Forbes“ turtingiausiųjų sąraše rūpi, nes tai - dar viena proga įkąsti Bezosui. Paklaustas apie tapimą turtingiausiu, Muskas atsakė, kad ketina Bezosui nusiųsti sidabro medalį ir didelę skaičiaus 2 skulptūrą.

Iš tikrųjų, tai nėra pirmas kartais, kai Muskas tampa turtingiausiu pasaulio žmogumi. Jo, kaip ir Bezoso, turtų vertė svyruoja kartu su akcijų kursais. Šiuo metu Muskas yra vienintelis žmogus tame „Forbes“ sąraše, šalia kurio dega 200 milijardų dolerių suma, tačiau pirmasis šią ribą peržengė Bezosas. Dabar „Amazon“ vadovo turtai vertinami 194,4 milijardais dolerių.

 

„Forbes“ turtingiausiųjų sąrašo dešimtuke yra 9 žmonės (na, trečioje vietoje yra Bernardas Arnaultas su šeima), kurių turtų vertė peržengia 100 milijardų dolerių ribą. Prancūzas Bernardas Arnaultas ir indas Mukeshas Ambani yra vieninteliai neamerikiečiai tame dešimtuke. Turėtumėte nusileisti į žemesnę nei 27 vietą, kad rastumėte žmones, kurių turtai nesiekia 50 milijardų dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(10)
(1)

Komentarai (7)