Atsiklausęs Twitteryje, Muskas pardavė Tesla akcijų už 5 milijardus dolerių  (3)

Kaip tarė, taip padarė. Gal net iš anksto padarė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atlikęs Twitteryje apklausą dėl vertybinių popierių lemties, Tesla vadovas Elonas Muskas pardavė kompanijos akcijų už penkis milijardus dolerių. Apie tai praneša CNBC, nuorodydama dokumentus, pateiktus JAV Vertybinių popierių ir biržų priežiūros komisijai.

Tesla akcijas Muskas pastarąjį kartą pardavinėjo 2016 metais. Dokumentai rodo, kad 1,1 mlrd dolerių vertės akcijų paketo, kurio Muskas atsikratė lapkričio 8 dieną, pardavimas buvo planuojamas dar iki apklausos Twitteryje. Kiti sandoriai atlikti lapkričio 9 ir 10 dieną. Komisijos ataskaitoje nėra duomenų, kad jie buvo planuojami anksčiau, rašo Bloomberg.

CNBC duomenimis, Muskui lieka dar ~170 milijonų Tesla akcijų. Dalį akcijų verslininkas pardavė, siekdamas sumokėti mokesčius. Muskas rašė, kad jis negauna algos ir premijų, todėl akcijų pardavimas — vienintelis būdas jam sumokėti mokesčius.

Lapkričio pradžioje Elonas Muskas Twitteryje paskelbė vartotojų apklausą, ar verta jam parduoti 10% Tesla akcijų, ir pažadėjo pasielgti taip, kaip jie nuspręs. Pardavimui pritarė 57,9% apklausos dalyvių.

Bloomberg rašė, kad Muskas po to per dvi dienas prarado apie 50 milijardų dolerių. Tesla akcijos per porą dienų atpigo daugiau, nei 15%, tačiau lapkričio 10 pabrango 4,3%, dėl to Musko turtas, Forbes duomenimis, išaugo 10,6 milijardų dolerių. Verslininkas tebelieka turtingiausių pasaulio žmonių sąrašo lyderiu, kuriam priklauso ~300 milijardų dolerių vertinamas turtas.


tvrain.ru

(21)
(2)
(19)

Komentarai (3)