Tailandas tampa pirmąja Azijos šalimi, kurioje dekriminalizuojama marihuana  ()

Antradienį Tailandas tapo pirmąja Azijos šalimi, patvirtinusi de facto marihuanos dekriminalizavimą, nors vartojimą pramogai valdžia paliko pilkoje zonoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalies sveikatos ministras Anutin Charnvirakul paskelbė, kad Narkotikų kontrolės taryba pritarė kanapių pašalinimui iš ministerijos kontroliuojamų medžiagų sąrašo. Šį Maisto ir vaistų administracijos nutarimą formaliai dar turės pasirašyti sveikatos ministras ir jis įsigalios po 120 dienų nuo paskelbimo vyriausybės laikraštyje. Praėjusį mėnesį kanapės pašalintos iš Tailando narkotikų įstatymo nelegalių medžiagų sąrašo. The Associated Press kalbinti policijos atstovai ir teisininkai sakė, kad nėra aišku, ar marihuanos turėjimas nebebus priežastimi areštuoti asmenį. Dėl susijusių įstatymų painiavos marihuanos gamyba ir laikymas kol kas tebėra reguliuojamas, tad pramoginis marihuanos vartojimas lieka pilkojoje zonoje. Sveikatos ministerijos kontroliuojamų medžiagų sąraše tebelieka kanapės, kuriose pagal masę yra > 0,2% tetrahidrokanabinolio, THC.

Tailandas 2020 metais tapo pirmąja Azijos valstybe, dekriminalizavusia marihuanos gamybą ir vartojimą medicininiais tikslais. Tuomet iš „5 Kategorijos“ kontroliuojamų medžiagų sąrašo pašalinta daug kanapių dalių, bet su pramoginiu vartojimu siejamos sėklos ir pumpurai liko. MVA įgyvendinamas pasiūlymas numato visų šio augalo dalių pašalinimą iš sąrašo.

 

Sveikatos ministras Anutin buvo marihuanos dekriminalizavimo varomoji jėga. Jis yra šalies koalicinės vyriausybės pagrindinės partijos Bhumjai Thai Party lyderis, 2019 metų rinkimų kampanijoje pasisakęs už marihuanos gamybos legalizavimą, siekiant padėti ūkininkams. Naujausia priemonė taip pat vertinama kaip pagalba reklamuojant kanapių produktus kaip svarbią Tailando pramonės šaką. Praėjusią savaitę Anutin sakė, kad MVA nutarimas pašalinti kanapes iš sąrašo yra „atitinka vyriausybės vykdomą marihuanos ir kanapių vystymo medicininiais ir sveikatos priežiūros, technologijų vystymo ir visuomenės pajamų auginimo politiką.” Jo partija paskelbė trečiadienį pateiksianti Parlamentui Kanapių Akto pasiūlymą, kuris turėtų išaiškinti marihuanos teisinį statusą.


time.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()