[Žinios trumpai] Kokios pasaulio kompanijos nutraukė bendradarbiavimą su Rusija? Iš šalies bėga garsiausi vardai (Sąrašas)  (2)

Daugiau nei 70 pasaulinių kompanijų nutraukė bendradarbiavimą su Rusijos Federacija dėl invazijos į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau nei 70 pasaulinių kompanijų nutraukė bendradarbiavimą su Rusija dėl didelio masto invazijos į Ukrainą. Apie tai pranešė Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos Kovos su dezinformacija centro „Telegram“ kanalas.

Tarp jų – tokios kompanijos kaip „Apple“, „Audi“, „Chevrolet“, „Cadillac“, „Coca Cola“, „Danone“, „Dell“, „DHL“, „Ericsson“, „Ford“, „HP“, „Harley Davidson“, „General Motors“, „Jaguar“, „Lenovo“, „LinkedIn“, „Maersk“ (atsisveikinkite su „AliExpress“ ir „ASOS“), „Nike“, „Scania“, „Porsche“, „Renault“, „OnlyFans“, „AMD“, „Adobe“, „BMW“, „Dropbox“ (po kelių dienų), „FedEx“, „Intel“, „Mercedes“, „Nestle“.

Be to, Rusiją blokavo: „Apple Pay“, „Amazon“, „Cex Io“, „Etsy“, „Facebook“ (uždraustos Rusijos Federacijos žiniasklaidos paskyros), „Google Pay“, „Google Maps“, „Instagram“ (propagandos blokavimas), „Samsung Pay“.

 

Kartu buvo atšauktas Rusijos dalyvavimas šiuose renginiuose: „Kanų festivalis“, „Eurovizija“, „Formulė 1“, FIFA, MOK, „Mobile World Congress“, NHL, „Adidas“ atsisakė dirbti su sporto organizacijomis.

Taip pat pažymima, kad BBC, „Cinema 4D“, „Disney“, „Netflix“, „Sony“, „Pornhub“, „Paramount“ sustabdė transliavimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)

Komentarai (2)