[Žinios trumpai] Zelenskio patarėjas įvardijo super didelę rusų problemą - dėl to Rusija nesikeis dar ilgai  ()

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas Michailas Podoliakas sako, kad Rusijos piliečiai jau nieko nebesupranta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Podoliakas teigia, kad tai - didžiulė Rusijos visuomenės problema. Pasak jo, Rusijos Federacija dabar yra šalis be žiniasklaidos, be diskusijų, be politinių varžytuvių, be tikro parlamento.

„Štai dėl ko rusai nieko nemato, negirdi ir nesupranta. Nesvarbu, kokia kalba su jais kalbėsi“, „Twitter“ tinkle sakė Podoliakas.

Taip jis pakomentavo žinią, kad užsidaro „Novaya Gazeta“, viena paskutiniųjų nepriklausomų žiniasklaidos priemonių. „Novaya Gazeta“ teigia, kad žurnalistai nesiskirsto, tačiau nauji žiniasklaidos suvaržymai jos darbą pavertė neįmanomu. Pavyzdžiui, už patikimos informacijos apie invaziją Ukrainoje skelbimą gali gauti ir 15 metų kalėjimo.

Putinas džiaugėsi tokia Rusijos kryptimi ir teigė, kad visuomenei reikia išsivalymo. Prieštaraujančius Rusijos invazijai į Ukrainą jis vadino „padugnėmis“ ir „išdavikais“. Rusijoje reguliariai organizuojamos invazijos palaikymo akcijos, daugybė automobilių yra papuošti Z raide, o viešos diskusijos šia tema jau nebevyksta, nes yra iš esmės uždraustos. Pradžioje ir taip nedrąsiai vykę protestai išsikvėpė, o naujo gyvenimo realybę sankcijų smaugiama visuomenė priėmė labai ramiai. Putinas šiuo metu slepiasi bunkeryje, kaip ir likusi valdančiojo elito dalis.

 

Rusijoje uždraustos ne tik nepriklausomos žiniasklaidos priemonės, bet ir pagrindiniai užsienio socialiniai tinklai.

(20)
(1)
(19)

Komentarai ()