[Žinios trumpai] Beprotiškas fanatizmas - rusų studentai įskundžia ir „išdavikais“ verčia savo pačių mokytojus  ()

Mažiausiai keturi mokytojai Rusijoje neseniai sulaukė teisėsaugos dėmesio po jų pačių mokinių ir jų tėvų skundų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Washington Post“ praneša, kad mokiniai savo mokytojus skundžia dėl pasisakymų prieš Rusijos invaziją į Ukrainą. Rinkdami įrodymus mokiniai daro ir vaizdo įrašus, kad vėliau juos galėtų parodyti policijos pareigūnams.

Irina Gen, viena iš policijos tiriamų mokytojų, buvo priversta išeiti iš darbo, nes savo mokiniams pasakė, kad Ukraina yra nepriklausoma valstybė. Ji taip pat kritikavo ir Rusijos veiksmus prieš Ukrainą, aiškindama, kodėl Rusijos sportininkai nebėra laukiami tarptautinėse varžybose.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6214

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

„Tol, kol Rusija nesielgia civilizuotai, tai tęsis“, teigė mokytoja Gen. Ji taip pat sakė, kad Rusija norėjo nuversti suverenią Ukrainos valdžią. Mokiniai iš karto su ja nesutiko, tačiau mokytoja aiškino, kad dabartinis Rusijos režimas yra totalitarinis, o priešprieša jam yra matoma kaip „minčių nusikaltimas“. Mokiniai įrašinėjo jos žodžius ir paskundė ją policijai.

Panašiai ir anglų kalbos mokytoja Sachalino saloje Marina Dubrova buvo atleista, nes karą Ukrainoje pavadino klaida, o Ukrainą - nepriklausoma valstybe. Ją taip pat paskundė mokiniai.

 

Ir tai nestebina. Nuo pat invazijos pradžios Rusija griežtina minties ir žodžio laisvės suvaržymus. Prieštaravimas kariniams veiksmams Ukrainoje dabar matomas kaip antivalstybinė veikla. Rusijos žiniasklaidos kanalai netgi teigė, kad „Karui ne!“ yra nacistinis šūkis. Tuo tarpu mokytojai privalo sekti valstybinę liniją ir dalyvauti įvairiose karo palaikymo akcijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()