[Žinios trumpai] Rusija: JAV rengia provokacijas, kad apkaltintų Rusiją naudojant cheminį ir branduolinį ginklą - pateikė 3 scenarijus  (2)

Rusijos gynybos ministerija tvirtina, kad JAV planuoja provokacijas, kuriomis galėtų apkaltinti rusų kariškius naudojant Ukrainoje cheminį, biologinį ar taktinį branduolinį ginklą. Amerikos valdžia neva tam ryžosi, nes Rusijos karinė operacija labai sėkminga, pareiškė RF GP radiacinės, cheminės ir biologinės gynybos viršininkas Igoris Kirilovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jo, GM „turi duomenų“ apie rengiamas provokacijų. Iš kur tokia informacija buvo gauta, jis nepatikslino. Ponas Kirilovas tvirtina, kad Rusijos žinybos versiją patvirtina tas faktas, kad į Ukrainą tiekiami nuodų antidotai. 2022 metai į šalį iš JAV neva buvo pristatyta >220 tūkstančių atropino ampulių, sakė Igoris Kirilovas.

Rusijos ministerija nagrinėja tris galimų provokacijų scenarijus:

  • „surežisuotas incidentas po svetima vėliava“, jis laikomas labiausiai tikėtinu. Šiuo atveju neva planuojama realiai panaudoti cheminį ir biologinį ginklą su civilių aukomis arba inscenizuoti „diversijas“ Ukrainai priklausančiuose objektuose, pavyzdžiui, Charkive ir Kyive;
  • „maksimaliai slaptas“ masinio naikinimo ginklų (MNG) panaudojimas, tačiau „mažais kiekiais“;
  • „atviras MNG panaudojimas mūšio lauke“, konkrečiai, Slavianske ir Kramatorske. Šį scenarijų GM laiko mažiausiai tikėtinu.

 


kommersant.ru




(5)
(5)
(0)

Komentarai (2)