Kaip distopiniame filme – Šanchajuje slapta per naktį išdygo žalios tvoros: užrakinti gyventojai sutrikę (Foto)  ()

Su naujausiu Šanchajaus COVID-19 protrūkiu kovojančios valdžios institucijos įrengė tvoras, kad apribotų gyventojų judėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žalios užtvaros be įspėjimo atsirado prie pastatų, iš kurių viduje esantiems draudžiama išeiti.

Vienas gyventojas BBC sakė, kad prieš tris dienas be jokio paaiškinimo jo užrakintame pastate atsirado žalia tvora.

Jau keletą savaičių 25 milijonai Šanchajaus gyventojų buvo uždaryti savo namuose, o pareigūnai bando suvaldyti iki šiol didžiausią COVID-19 antplūdį mieste.

Pastarosiomis dienomis Kinijos socialinėje žiniasklaidoje išplito vaizdai, kuriuose darbuotojai su baltais kostiumais užsandarina įėjimus į miesto gyvenamuosius kvartalus ir uždaro gatves žaliomis tvoromis.

Daugelis tvorų, kurios yra maždaug dviejų metrų aukščio, buvo įrengtos aplink pastatus, priskirtus „sandarioms zonoms“, kur bent vienam asmeniui nustatytas teigiamas COVID-19 testas.

Visiems, gyvenantiems „sandarioje zonoje“, draudžiama kelti koją už savo namų, nesvarbu, ar jie užsikrėtę virusu, ar ne.

Iš karto nebuvo aišku, kodėl pareigūnai pradėjo statyti tvoras.

Balandžio 23 d. vienos vietos valdžios institucijos internete išplatintame pranešime teigiama, kad kai kuriose srityse įvedamas „griežtas karantinas“.

 

Vieša vyriausybės politikos kritika Kinijoje yra reta, tačiau pastarąsias kelias savaites kai kurie Šanchajaus gyventojai paskelbė skundus socialinės žiniasklaidos svetainėse.

Kai kurie užrakintuose Šanchajaus rajonuose sako, kad jiems sunku gauti maisto atsargų ir jie buvo priversti laukti, kol vyriausybė atveš maisto.

 

Kitos neseniai mieste pradėtos taikyti priemonės – elektroninės signalizacijos įtaisymas ant durų, kad virusu užsikrėtę asmenys neišeitų, ir priverstinė gyventojų evakuacija, kad būtų galima dezinfekuoti namus.

Šanchajaus pareigūnai taip pat nurodė visus užsikrėtusius pacientus ir jų artimus kontaktus perkelti į vyriausybės valdomą centralizuotą karantiną.

Sekmadienį miestas pranešė apie 39 mirtis nuo koronaviruso – Šanchajaus rekordą, be to, daugiau nei 21 000 naujų infekcijų.

Priešingai nei daugelis kitų šalių, Kinija laikosi nulinės COVID strategijos, siekdama visiškai išnaikinti virusą iš šalies.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(2)
(5)

Komentarai ()