[Žinios trumpai] Sankcijos veikia: bankrutuoja pirmasis Rusijos bankas  ()

Nyderlanduose Amsterdamo prekybos bankui (ATB) paskelbtas bankrotas. Tai yra Rusijos banko „Alfa-Bank“ dukterinė įmonė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pranešė Nyderlandų centrinis bankas (DNB), atitinkamą sprendimą balandžio 22 dieną priėmė Amsterdamo apygardos teismas.

Finansų įstaiga aptarnavo beveik 23 000 klientų, daugiausia olandų ir vokiečių. Valstybė pagal Olandijos indėlių garantijų sistemą ATB indėlininkams žada kompensuoti iki 100 tūkstančių eurų.

Tikrasis ATB savininkas yra Michailas Fridmanas, Rusijos milijardierius, kuriam taikomos Vakarų sankcijos.

„Alfa-Bank RF“ dukterinė įmonė paskelbė pranešimą, kuriame teigiama, kad „JK ir JAV sankcijos sukėlė veiklos sunkumų“. Pirminiais duomenimis, savininkas ATB bandė parduoti, tačiau tai pasirodė problematiška. Kiti Europos bankai taip pat nenorėjo priimti banko pavedimų, baimindamiesi sankcijų.

Sankcijos Rusijai

Balandžio pradžioje JAV įvedė dar vieną sankcijų paketą Rusijai ir jos piliečiams. Į sąrašą pateko „Sberbank“, „Alfa-Bank“, taip pat Vladimiro Putino ir Sergejaus Lavrovo dukros, Dmitrijus Medvedevas, Michailas Mišustinas ir Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos nariai.

Maskvos birža iškart sureagavo į pokyčius, vieno pagrindinių Rusijos bankų akcijos smarkiai krito. Tą pačią dieną kainos sumažėjo 4,5 proc.

 

Dar anksčiau „Alfa-Bank“ nukentėjo nuo Jungtinės Karalystės, kuri įšaldė banko turtą iš Rusijos Federacijos. Įstaiga buvo viena iš pagrindinių privačių skolintojų Rusijoje, rėmusi prekybą ir bandanti patekti į SVV skolinimo rinką.

Rusijos banko „dukra“ – ne vienintelė bankrutuojanti. „Nord Stream 2“ operatorius pirmasis paskelbė apie savo bankrotą. Europos Sąjunga taip pat planuoja įvesti sankcijas Rusijos energijos ištekliams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()