[Žinios trumpai] Rusijos beprotybė: už tai, kad grojo pianinu - vyrą pasiuntė į kalėjimą: melodiją prilygino „nacių propagandai“  ()

Norite žinoti, ką Rusija galvoja apie Ukrainą palaikančius žmones ir kokią yra visuomeninė situacija Rusijoje? Paskaitykite apie vyrą, kuris ketvirtadienį buvo suimtas už grojimą pianinu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sibirietis verslininkas Vladimiras Fofanovas Tiumenės teisme buvo apkaltintas „uždraustų organizacijų UNA-UNSO ir „Dešiniojo Sektoriaus“ šūkių šūkavimu“. UNA-UNSO - tai Ukrainos nacionalinė Asamblėja - Ukrainos žmonių gynybos pajėgos ( Українська Національна Асамблея-Українська Народна Самооборона). Tai - nacionalistinė organizacija, kuri išnyko dar 2014 metais, kai įsiliejo į „Dešinįjį Sektorių“, kuris yra kraštutinių dešiniųjų politinė organizacija. Dabar šiam dariniui priklauso gal 10 tūkstančių žmonių, kurie yra atviri nacionalistai. Rusijoje šios organizacijos yra uždraustos, o Ukrainoje neturi didelės reikšmės.

Ši kaltinimų dalis kaip ir aiški, nors tokių šūkių įrodymų ir beveik nėra. Tačiau teismas verslininką teisia ir už tai, kad jis į internetą įkėlė vaizdo įrašą, kuriame jis viešoje vietoje groja pianinu - groja Ukrainos himną. Tame vaizdo įraše Fofanovas tiesiog groja pianinu viena ranka kažkokiame parke. Aplink jo nėra žmonių minios.

 

Už tai Fofanovas buvo nuteistas 14 dienų kalėjimo už nacių propagandą, teigia „The Moscow Times“. Fofanovas, atrodo, prisipažino kaltu, kad išvengtų griežtesnės bausmės.

 

Atrodo beprotiška? Rusijos stengiamasi užgniaužti bet kokius bandymus palaikyti Ukrainą. Nacizmu kaltinami ne tik tie, kurie atvirai palaiko Ukrainą, bet ir tie, kurie tiesiog prieštarauja karui. Propagandinė žiniasklaida teigė, kad šūkis „Karui ne!“ yra nacistinis, nors jame iš esmės nėra jokio palaikymo Ukrainai. Galite įsivaizduoti, ką Rusija galvoja apie Ukrainos vėliavomis pasipuošusius Vakarus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(4)
(-3)

Komentarai ()