[Žinios trumpai] „Nėra jokios vilties pasauliui“ - Italijos ministras pirmininkas Draghi po pokalbiu su Putinu  (3)

Italijos ministras pirmininkas Mario Draghi gegužės 26 dieną telefonu kalbėjosi su Vladimiru Putinu, bet po to dideliu optimizmu netryško.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Draghi su Putinu kalbėjosi dėl kylančios maisto krizės grėsmės. Ukraina yra vienas iš svarbiausių kviečių tiekėjų pasaulyje. Tačiau dabar grūdus eksportuoti sunku. Situaciją sunkina ir tai, kad tenka nutraukti prekybinius santykius su Rusija, dėl kurių brangsta trąšos, elektra.

Draghi norėjo pasikalbėti su Putinu ir galbūt rasti kelių atblokuoti Ukrainos uostus. Tačiau vietoje to jis išgirdo Putino kliedesius, kad dėl Rusijos vykdomos Ukrainos uostų blokados kaltas Kyjivas. Pasak Putino, tai ukrainiečiai užminavo prieigą prie uostų. Italijos ministras pirmininkas teigė, kad minas galima pašalinti, bet reikia garantijų, kad uostai nebus puolami ir prekiniai laivai galės laisvai kursuoti.

Putinas taip pat patikino Draghi, kad Rusija yra pasiruošusi padėti išvengti pasaulinės maisto krizės - Rusija gali padidinti grūdų ir trąšų eksportą, bet tik su sąlyga, kad bus pašalintos „politiškai motyvuotos Vakarų sankcijos“.

 

Kitaip tariant, Rusija blokuoja Ukrainos uostus, dėl to net neprisiima kaltės, bet galėtų padėti išvengti bado, jei Vakarai panaikintų sankcijas. Rusija nori laikyti pasaulį įkaitu ir šantažuoti jį grasindama badu.

Mario Draghi gali tik konstatuoti faktus - „Nemačiau vilties pasauliui“.

(90)
(18)
(72)

Komentarai (3)