Kinija pripažino „juodųjų kalėjimų“ egzistavimą  (7)

Kinijos valstybinis žurnalas pripažino, kad Pekine veikia slaptų sulaikymo centrų, vadinamų tiesiog juodaisiais kalėjimais, tinkas, kuriame kaliniai dažnai yra mušami ir kankinami. Iki šio Kinijos komunistinė diktatūra, nepaisant gausėjančių įrodymų, kategoriškai neigė tokių kalėjimų egzistavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie šį kalėjimų tinklą mes rašėme šioje naujienoje. Nors tuomet informacija dar nebuvo oficiali, dabar gi aukščiausiems vyriausybės pareigūnams skirtas žurnalas „Liaowang“, kurį leidžia valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“, atskleidė ištisos sistemos egzistavimą.

Sistemos aukomis dažniausiai tampa eiliniai kinai, kurie keliauja į Pekiną išreikšti nusiskundimų vietos valdžia. Kiekvieną dieną į Pekiną atvyksta šimtai skundus išsakyti pasiruošusių kinių, kuriuos dažniausiai medžioja civiliais drabužiais apsirengę policininkai ar net privačių saugos tarnybų darbuotojai. Šiuos „skundikų medžiotojus“ siunčia vietinė valdžia, kuri baiminasi, kad skundas pasieks Pekiną.

Pekinas vietinės valdžios veiklą vertina atsižvelgdamas į tai, kiek vietinių gyventojų skundų jį pasiekė. Todėl vietos pareigūnai dažniausiai bet kokiomis priemonėmis siekia užkirsti kelią skundams. „Liaowang“ skelbia, kad vietinės valdžios sukurtuose piliečių grobimo būriuose gali dirbti apie 10 tūkst. žmonių.

Žurnalas skelbia, kad Pekine veikia mažiausiai 73 slapti kalėjimai, o aplink juos iškilo ištisa aptarnavimo pramonė. Privačios saugumo firmos už vieno žmogaus sulaikymą reikalauja nuo 100 iki 200 juanių atlyginimo.

„Human Rights Watch“ teigia, kad kalėjimuose iš piliečių atimami visi asmens tapatybės dokumentai, jie dažnai yra mušami, žeminami, seksualiai išnaudojami.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)