Atvirai apie šiuolaikinio jaunimo vertybes

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-01-06 20:00
Nestebint tai nestebina, bet ar tai gerai, kad tokie dalykai vyskta? Ar pats jaunimas dabar nuo tų pramogų kiekio yra laimingesnis? Kiek serga depresija, kiek kompleksuoja dėl išvaizdos, dėl aprangos, dar velniai žino dėl ko?...ar tai yra gerai? P.S. Kas tas "ratas"? Aš matot, truputi atsilikęs nuo jaunimo gyvenimo
Anonymous 2008-01-06 20:39
taigi ka tas youtube ka tos žinios tiesiog pasauliui rodo kokia lietuva tsilikus . Pvz per visokias interneto video svetaines pridėta viasokių bomžų , muštynių ir panašių dalykų . O komentaruose visi džiaugiasi kuo čia džiaugtis kai tik pasauliui rodom savo durnystes ir panašias nesamones .
Anonymous 2008-01-06 21:40
Sitas straipsnis sukele sypsena. Sitas straipsnis aprase mano ankstesni gyvenima. Pries kelis metus ir as taip gyvenau. Buvau nusispjovus i mokslus , i viska. Geriau, rukiau, zole "puciau" , po klubus trainiojaus. galvojau tik kaip labiau atsipalaiduoti ir megautis gyvenimu. Ir kas is to isejo - ogi subrendau, supratau, ko noriu is gyvenimo . Dideli indeli i mano atsivertima i "normalu zmogu" inese mano vyras. Jis isvare is manes visus biesus kaip sakoma. Istojau i Biochemija, dabar JAV baigiu doktorantura, turiu nuostabu svajoniu darba. taigi viskam savas laikas. Siauteja jaunimas siaubingai , bet kas laiku susigriebia ir ismeta visus biesus is galvos, viskas puikiai susiklosto, su laiku ateina ir vertybes ir visiskai kitoks suvokimas apie pasauli. Manau, Lietuvoje situacija nepalyginsi kokia cia, JAV. Pas mus tik gelytes. Patikekit kaip cia jaunimas selsta, tai siurpas per nugara eina. Mano mokslinio vadovo dukra ( 13m) kovoja su kokaino priklausomomybe. Vienu zodziu kosmaras.
qazedx 2008-01-06 22:45
is tiesu cia aprasoma tik viena jaunimo grupe. manau kelios visuomenes grupes buvo visais laikais, vadinkim juos protingais, vidutiniais ir durnais. protingi visada progresavo, musu technologijos ir pasiekimai tik ant ju ir laikosi, yra vidutiniai, jie inertisi bet turi susikure morales normas, nelinke daug mastyti yra puikus sraigteliai masinoje. yra durni, kurie cia aprasomi, siais laikai mes visi esam lygus(nesakau kad diktatura ar koks despotizmas yra iseitis tai yra suolis atgal) , taigi jie kelia galvas labai aukstai, taip itraukdami vidutiniuosius. tikekimes, kad kazkaip jie bus isnaikinti arba ismirs. visi suprantam kad to nebus, kaip durnius asimiliuoti i ta pasyvu vidutini sluoksni su kuriuo sekingai gal dirbti protingieji nezinau.
Anonymous 2008-01-06 23:14
ratas - tai ecstasy (angliskai)
Anonymous 2008-01-07 00:40
Ohoho kokie komentarai. Nėra viskas taip, kaip čia rašoma (tiek straipsnyje, tiek komentaruose). Mes tik matome, kalbame blogą, nors to blogio yra nei daug, nei mažai. Lygiai taip pat žmonės jausmų nepraranda. Galbūt taip tik atrodo iš išorės. Matome bandos jausmo apimtus žmones, bet ne jų vidų. Kiekvienas turime neslopinamus jausmus, nes kiekvienas esame žmogus, net jeigu taip neatrodo. Heh, juk vyrai dabar moteriškėja, kaip sakoma. Kas liečia vertybes. Anksčiau ar vėliau kiekvienas susimąsto nepriklausomai nuo jo gyvenimo būdo. Net tie patys bedugnę pasiekę narkomanai galų gale atsiperikėja ir bando iš viso to išsikapstyti, nors ne kiekvienam ir pavyksta. Tos visos vertybės ateina su laiku, nepriklausomai nuo to kokį gyvenimo būdą pasirinkai.
Anonymous 2008-01-07 09:36
Na gal kur tai pačioj juodžiausioj jaunimo dalyje taip ir yra, bet man tai šis straipsnis labai niūrus. Vyriasniosios kartos žmogus perskaitęs toki straipsni turėtu gera įspudi apie mūsų šiuolaikini jaunimėli susidaryti, lyg mes būtumėme "atskira nauja nemąstančioji rūšis". Na aišku, juk gatvėse geriausiai matosi narkomanai, girtaujantis ir triukšmaujantis, dideliais greičiais mašinom lakstantis jaunimėlis. Bet visus prie to prilyginti ir sakyti "mes jaunimas" lyg tai visas jaunimelis tuo užsiima - yra mažų mažiausiai neteisinga. Na tikriausiai šiuo straipsniu norėta buvo sukurti panašias diskusijas kokia čia vyksta, tuomet jis savo darba atliko.
Smėlis 2008-01-07 09:51
straipsnis primena 12 klasės pirmūnės rašinėlį duotąja tema. pati netiki tuo ką rašo, bet dėl gero pažymio pademonstravo visą savo iškalbą. labai norėčiau, kad tokie rašytojai pagyventų prieš 100 metų arba dar geriau, viduramžiais. pažiūrėčiau ką čiulbėtų. skirtumas tarp to, kas yra dabar, ir kas buvo anksčiau - informacija. anksčiau išprievartaudavo tėvas savo dukrą ir niekas nieko nesužinodavo, o jei ir sužinodavo, tai nelabai kam ir rūpėdavo. dabar irgi nevisad sužino, bet jei sužino, tai skambinama visais varpais. ir todėl atrodo, kad dabar pasaulis eina po velnių.
Agorks 2008-01-07 15:01
Šiaip pritariu šiam straipsniui ir Ta išsakytom mintims, bet iš tiesu yra ir geroji jonimo puse kuri galima sakyti atsveria ta blogaja
Anonymous 2008-01-07 15:21
kalbant apie tuos pc... Cia apie draugus kalbejo kur uz 10min kelio yra kalba per skype. Yra zmoniu kurie namuose t.y skirtinguose kambaruose bunant kalba per pc tarp tokiu zmoniu ir as esu ir daznai taip darau....
Violet 2008-01-07 17:50
Visiškai sutinku su Smėliu,jog šis straipsnis akivaizdžiai parašytas žmogaus,kuris pats netiki tuom ką parašė,arba dar geriau,nenutuokia savo iškeltų teiginių pagrįstumo, rimtumo ir objektyvumo. O aš manau,kad vertinant bendrą visų žmonių vidurkį,tai šiais laikais kaip niekada ankščiau,bendros moralinės ir žmogiškosios vertybės yra aukščiausiame lygyje.Aišku reikia atmesti visas "moralines" periferijas,kurios randasi iš baimės religiniais sumetimais.Ypatingai tais laikais,kuomet religijos dominavimas buvo pakankamai stiprus.Jei žmogaus laisvę elgsenoje varžo baimė nusidėti prieš vaiduoklišką teisėją,tuomet tai negali parodyti moralės lygio.Šiais laikais vidutinybei svarbu yra siekti kuo didesnio ir ilgiau trunkančio malonumo,neperžiangiant įstatymo ribų,arba bendrų visuomenėje priimtų susitarimų.O individams galvojantiems,kad yra pajėgūs pasiekti ir mėgautis aukštesniais malonumais,nei juos galima gauti nusipirkus degtinės butelį,manyčiau,reikėtų siekti dvasingumo ištakų.
Sokantis Debesis 2008-01-07 18:14
-
Anonymous 2008-01-07 19:12
Čia kažkas kažką prieš one turėjo? Bukapročiai! Tai pats geriausias lietuviškas puslapis! Kai "įeinu" į jį, gyvenimas nušvinta visomis spalvomis (net akys raibsta ). Bet čia tik bonbonkės palyginus su tuo, ką aš iš jo dar gaunu. Pvz. galiu pasižiūrėti kaip atrodo mano draugas (juk pernelyg daug užsiėmęs, kad jį pamatyčiau "in real"). Be to galiu susirasti naujų draugų (tiksliau draugių). Ir ne bet kokių, o gražių. Nesvarbu kad niekada su juo (ja) nesusitiksiu, bet jis (ji) gali papuošti mano monitorių (juk nuolat į jį žiūriu). Ištikrųjų ten išmokau ir kroochiau rashyti! kjp nkd nepagalvojau, kd galima grechiau ir waizdingiau Kalbant rimtai, tai straipsnis man patiko. Būna kartais žiūriu filmą, klausau muzikos ar skaitau kokią mistiką, tai taip nubėga šiurpuliukai. Bet čia ne filmas, ne muzika ir ne mistika. Tai kodėl šiurpuliukai "laksto"? Tie kurie mano, kad straipsnyje pernelyg viskas perdėta, kad būna ir blogiau, tai pagalvokit ar šis straipsnis jums? Galbūt jūs nesate tas, apie kurį čia rašoma. Žinoma pasaulyje visada buvo daug "š", bet tai nereiškia, kad nereikia vieną dieną pradėti jo valyti. O jei kažkam atrodo, kad savo kieme tą "š" iškuopėt, tai pažiūrėkit kur jį paskui supylėt.
Vytautas 2008-01-07 20:07
Praktiškai dėl visko pritariu Mindei Sakyčiau pataikyta į dešimtuką
Dvigubas nulis 2008-01-07 20:22
One portalo vartotojų nuotraukų gražumas proporciigas mokėjimu naudotis fotošopu. Aš išvis nejaučiu kažkokio 'kaifo' užsidėdamas kažkokios merginos nuotrauką, kurios, kaip pats minėjai, niekad nesutiksi. Dar viena priežastis dėl ko nesinaudoju one.lt, dėl to, kad iš e-mail paslaugą teikiančio portalo pasidarė pažinčių portalu, viskas dėl pinigų, na tiesa.. kaip ir visoj Lietuvoj visokį šūdą kiša. Kitaip sakant, one - tikrai lietuviškas portalas! O labiausiai patiktų bendraut su 14-17metų žmonėm, kurie degradavę ant tiek, kad tuoj išras naują kalbą, kur kas antra raidė - j, kas trečia - w.
Vytautas 2008-01-07 20:29
Na, Mindė apie one portalą rašė su labai didele ironijos ir sarkazmo doze, tačiau subtiliai paslėptą. Jeigu tik viską teisingai supratau
Nusišneku? 2008-01-07 21:46
Na apie one.lt galima daug pliupt ir faktų pateikinėt, bet visiem viskas aišku apie tą one.lt ;
Anonymous 2008-01-07 22:35
Apie alkoholį kelios mintys. Iš video. Klausimas mokykloje, per tėvų susirinkimą: ar jum patiktų kad jūsų vaikai gertų alkoholį? niekas neatsakė teigiamai. Tuomet, po kurio laiko tą patį klausimą uždavė vaikams. "Ar jum patikų, kad jūsų tėvai gertų ir rūkytų?" iš vaikų niekas neatsakė kad to norėtųsi. Tai dabar situacija - alkoholio vartojimą nepalaiko nei vieni nei kiti, o alkoholis ir rūkalai pardavinėjami. Šį straipsnį ir pastebėjimą apie alkoholį galima pasakyti glaustai. Savęs ignoravimas. Kartais žmogus žino, kad neteisingai elgiasi, o elgiasi taip kaip patogiau, kaip priimta daryti, tačiau ne kaip teisingiau. O kaip elgtis teisingiau: savęs paklausti ar aš teisingai darau. Atsiradus nors menkai abejonei įsiklausyti į ją. Kai galvoji aš noriu, noriu noriu, o toliau niekas nesvarbu tai vadinama troškimu. Troškimuose slypi kančia. Reziumuojant, mažiau troškimų, gesimų turintis žmogus - laimingesnis.
Alius N. 2008-01-07 22:49
Svarbiausia kad troškimai būtų sveiki. Jei viskas tik tam, kad "įdomiau" laiką prastumti, tai tikrai galima rasti įdomesnių būdų įdomiai pagyventi. Alkoholis ir rūkymas yra vieni mažiausiai pastangų reikalaujančių būdų, o kadangi iš prigimties žmogus yra tinginys... Ar ne per gerai žmonija gyvena?
Anonymous 2008-01-08 02:38
Nepiktai, be užgauliojimų. O kas yra sveikas troškimas? Ar noras turėti - gerą sveikatą, šeimos sukūrimas, neblogą darbą, savirealizacijos poreikis? Troškimai turi tikslą. Jei tikslas susijęs su tik savo šeimos gerove, tik savo giminės gerove, tik savo miesto gerove, šis troškimas veda į kančią. Kodėl? Kai gaunama truputis norima dar ir taip tęsiasi. Kada gaunama truputis ir nenorima dar, tada nėra troškimų. Gerą sveikatą turintis žmogus gali bijoti ją prarasti. Kada nebijai prarasti geros sveikatos, tai susitaikymas. Kai susitaikai - prapuola noras, nes supranti kad tu silpnesnis, ne nuo tavęs priklauso. Dėl to noras turėti gerą sveikatą taip pat yra troškimas - jis veda į kančią. Beje, tai ne aš sugalvojau. tai jau prieš ~ du su pusę tūkst. metų buvo pasakyta. o gal dar anksčiau.