Nacionalinio verslo plano turnyro lyderis - 3D miestas internete  (0)

Ketvirtadienio vakarą iškilmingai paskelbti Šiaurės miestelio technologijų parko rengiamo Nacionalinio verslo plano turnyro nugalėtojai. Baigiamajame ketvirtus metus rengiamo verslo idėjų turnyro renginyje taip pat apdovanota inovatyviausią verslo idėją pristačiusi konkurso komanda. Didžiausią pažangą pasiekusiai įmonei, dalyvavusiai ankstesniuose verslo plano turnyruose, atiteko LR Ministro Pirmininko įsteigta speciali nominacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po įprastinio trečiojo etapo vertinimo, iš dešimties įvairių verslo sričių ekspertų sudaryta speciali komisija nutarė Nacionalinio verslo plano turnyro nugalėtoja pripažinti komandą, vystančią 3D miesto internete idėją. 3D miestas internete - tai informacinė, pažintinė verslo sistema, suteiksianti lankytojams galimybę susipažinti su pasirinkta geografine vietove, pateikta interaktyvioje erdvėje. „Šia informacine sistema siekiame sukurti ir pritaikyti vartojimui naują e-verslo bei reklamos metodą, kai pateikiama vaizdinė, tekstinė informacija tiksliai atspindi tikrovę realiame laike, o detali, vizualiai patraukli aplinka, savarankiškas judėjimo krypties pasirinkimas - paverčia lankytoją virtualaus turo dalyviu“, - teigia 3D miesto internete kūrėjai.

Projektus vertinusių ekspertų teigimu, 3D miestas internete - įdomus projektas ir technologine, ir informacine prasme, naujas Lietuvos rinkoje.

„Šiemet Nacionalinis verslo plano turnyras dalyvauti ypatingai skatino komandas, turinčias idėjų inovacijų bei informacinių technologijų srityje. Ir tai, kad konkursą laimėjo būtent tokią verslo idėją vysčiusi komanda – nestebina, nes pasaulyje prasidėjusi panašių projektų ir verslo idėjų kūrimo „era“ jaučiama ir Lietuvoje. Tokios idėjos reikalauja daug investicijų, tačiau neabejojama, kad tai ateities projektai virtualioje erdvėje“, - tvirtina Šiaurės miestelio technologijų parko direktorius Gediminas Pauliukevičius.

Antroji vieta atiteko A.Šimkaus klinikai su vaistų skydliaukės mazgams gydyti idėja, o trečiąją vietą vertinimo komisija skyrė komandai „Patikimas dramblys“, ketinančiai tiekti į rinką ekologišką biodyzeliną, išgautą iš augalinės kilmės aliejų. Inovatyviausia komanda pripažinta UAB „Šaunūs sprendimai“, kurianti visuomeninius interneto, telekomunikacijų projektus ir jau metus sėkmingai teikianti šiuos profesionalius sprendimus rinkai.

Neįprasto, pirmą kartą teikiamo apdovanojimo šių metų Nacionaliniame verslo plano turnyre galėjo tikėtis ankstesnių metų turnyrų dalyviai. Jie varžėsi dėl didžiausią pažangą pasiekusios įmonės titulo, specialios LR Ministro Pirmininko įsteigtos nominacijos bei apdovanojimo. Labiausiai augusia verslo plano turnyre dalyvavusia įmone vertinimo komisija pripažino UAB „DLC sprendimai“. Tai įmonė, kurianti unikalius programinius sprendimus verslui. Šiuo metu įmonės sukurti profesionalūs programinės įrangos produktai padeda automatizuoti ir apskaityti mokymo centrų veiklą, kaupti ir valdyti informaciją apie įmonių klientus bei jų užsakymus. Vystomi nauji produktai bus skirti komunalinių paslaugų įmonėms valdyti verslo bei privačius namų ūkius, įvairioms tarnyboms padės valdyti užklausas bei optimizuoti veiklą, įmonėms pasitarnaus kaip verslo valdymo platforma, naudojama kurti unikaliems projektams.

Kalbėdamas apie didžiausios pažangos nominaciją, Šiaurės miestelio technologijų parko vadovas atvirauja, kad šiais metais įsteigtas LR Ministro Pirmininko prizas kaip tik ir leido žvilgtelėti, kaip verslo plano turnyruose dalyvavusios komandos įsilieja į realią rinką, kurdamos ir siūlydamos savo produktus.

Nacionaliniame verslo plano turnyre dalyvavusioms komandoms baigiamajame etape išdalintas beveik 70 tūkstančių litų siekiantis prizinis fondas, skatinantis toliau vystyti savo idėjas ir jų pagrindu plėtoti savo verslą. Verslumo iniciatyvos lyderiams - I, II ir III vietos nugalėtojams SEB bankas iteikė 15 000, 10 000 ir 5 000 litų piniginius prizus. Inovatyviausią komandą 15 000 litų prizu skatino Invega, o LR Vyriausybė 20 000 litų apdovanojo didžiausią pažangą pasiekusią įmonę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: