Indijos vandenyne atremtos dvi piratų atakos  (6)

JAV motorlaivis ir Nyderlandų tanklaivis Indijos vandenyne buvo užpulti piratų, tačiau sugebėjo atremti atakas, antradienį pranešė Europos Sąjungos (ES) kovos su piratavimu misija „Atalanta“. Abu incidentai įvyko antradienį maždaug už 360 jūrmylių (670 kilometrų) nuo rytinių Kenijos krantų, sakoma „Atalanta“ pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmiausiai dviem motorinėmis valtimis priplaukę užpuolikai atakavo su JAV vėliava plaukiojantį motorlaivį „Harriette“.

„Piratai pradėjo šaudyti iš automatinių ginklų. Įgulos nariai taip pat matė raketinius granatsvaidžius“, – sakoma ES karo laivų grupės pranešime. Piratai mėgino užlipti į laivą trapu, tačiau „Harriette“ kapitonas „atliko kelis sėkmingus manevrus ir sutrukdė jiems pateikti į laivą“, nurodo „Atalanta“.

Po šio incidento praėjus kelioms valandoms su Nyderlandų vėliava plaukiojantis tanklaivis „Jo Cedar“ buvo užpultas trimis greitaeigėmis motorinėmis valtimis atplaukusių užpuolikų ir apšaudytas iš automatinių ginklų.

„Išvengiamieji manevrai ir laivo greitis padėjo ištrūkti iš piratų nagų“, – teigiama ES pajėgų pranešime. Žmonės per šiuos incidentus nenukentėjo.

ES jūrų pajėgos, kurių bazė yra Seišeliuose, pradėjo tyrimą įvykio vietoje, o Vokietijos karo laivui „Karlsruhe“ buvo įsakyta „surasti ir neutralizuoti piratų smogikų grupę“.

Nuo praeitų metų užsienio karo laivų flotilė patruliuoja judriuose jūrų keliuose Adeno įlankoje, kurioje piratai veikė ypač aktyviai. Šiuo metu piratai rengia daugiau atakų Indijos vandenyne, o šioje didelėje teritorijoje karo laivams daug sunkiau veiksmingai patruliuoti.

Nuo spalio pradžios, kai nurimo musoniniai vėjai, mažomis valtimis plaukiojantys piratai vėl atnaujino atakas po ramesnio laikotarpio, kai laivų užgrobimo atvejų skaičius buvo sumažėjęs.

Neseniai piratai pagrobė jachtą ir ja plaukusią britų porą, taip pat Indijos motorlaivį, Ispanijos žvejų tralerį su 36 žmonių įgula, Singapūro konteinerinį laivą su 21 įgulos nariu, taip pat Kinijos sausakrūvį su 25 žmonių įgula.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: