Eurokomisaras: Rusija iš anksto profesionaliai pasiruošė ir smogė Lietuvai – ir deja, Lietuva tam visiškai neparuošta, laukia dar vienas, galingesnis smūgis  (1)

Lietuva, įgyvendindama ketvirtąjį Europos Sąjungos (ES) sankcijų Rusijai paketą ir apribodama plieno bei juodosios geležies tranzitą į Kaliningradą, turėjo tinkamai pasiruošti Kremliaus reakcijai, propagandai bei grasinimams, įsitikinęs eurokomisaras Virginijus Sinkevičius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-22 Eurokomisaras: Rusija iš anksto profesionaliai pasiruošė ir smogė Lietuvai – ir deja, Lietuva tam visiškai neparuošta, laukia dar vienas, galingesnis smūgis  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo teigimu, Rusija iš anksto buvo pasiruošusi naratyvą, kurį skleis dėl Kaliningrado „blokados“, tuo metu Lietuva, anot jo, komunikacijos linijos sudėliojusi nebuvo, o tai šalyje sukėlė tam tikrą paniką.

„Rusija pradėjo nuo srities, kurioje jie profesionalai – nuo propagandos ir melo. Jie net sukėlė paniką Lietuvoje, prasidėjo santykių aiškinimasis – didžiausia žala tai, kad tam nebuvo pasiruošta. Nebuvo apgalvota strateginė komunikacija, nebuvo iš anksto įspėta“, – žurnalistams Briuselyje nurodė eurokomisaras.

Anot jo, jokiu būdu negalime padėti sklisti Kremliaus naratyvui – turime aiškiai pabrėžti, kad sankcijų paketas prieš tris mėnesius priimtas 27 ES valstybių narių, ir dabar yra įgyvendinamas.

„Kartais smarkiai sureikšminame savo rolę, kur jos nėra, o kartais labai nepelnytai ją sumažiname“, – pastebėjo jis.

Nors Kremlius tai vadina „boikotu“, V.Sinkevičius pabrėžia, kad šiai dienai apribojamas tik plieno ir juodojo metalo tranzitas.

Eurokomisaras pastebėjo, kad Kaliningrado laukia nauji sankcijų etapai – liepos 10 dieną įsigalios draudimas Rusijos cementui ir alkoholiui.

„Lietuva žino Kaliningrado tranzito jautrumus, žino, koks svarbus tai yra klausimas, tačiau sprendimai yra priimti ir įgyvendinami. Lietuva įgyvendina ketvirtąjį sankcijų paketą. Matėme, kad liepos 10 dieną bus įgyvendinamas alkoholio (tranzito draudimas – aut.past.), kas gali būti dar jautresnė tema, ir kitos prekės, kol galiausiai prieis iki pačios naftos“, – kalbėjo V.Sinkevičius.

 

V.Sinkevičius taip pat nurodė, kad kol kas apie septintąjį sankcijų paketą Rusijai nėra svarstoma, diskusijos apie dujų iš Rusijos importo draudimą nevyksta.

„Reikia būti realistais – kol kas net nėra svarstomas septintasis sankcijų paketas. O apie dujų įtraukimą, deja, nėra kalbos. Matėme, kaip sunkiai ir ilgai nafta skynėsi kelią. Reikia suprasti, jog, paskelbus sankcijas, norisi, kad būtų ir greitis, ir parodyta, kad reaguojame į įvykius. Bet kartu turi būti ir išlaikyta ES šalių narių vienybė, kad nediskredituotume savęs“, – teigė eurokomisaras.

Šiuo metu, anot jo, svarbiausia įgyvendinti jau priimtus sprendimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Indrė Naureckaitė
(30)
(34)
(-4)

Komentarai (1)