[ŽT] Vokietija atsisakė boikotuoti olimpines žaidynes: kas vyksta?  ()

Viena pirmaujančių ES šalių Vokietija atmetė galimybę boikotuoti Paryžiaus olimpines žaidynes dėl tariamo rusų ir baltarusių dalyvavimo ir paaiškino savo sprendimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinė bendruomenė ir toliau imasi priemonių, kuriomis siekiama paveikti TOK poziciją ir priversti organizaciją išlaikyti maksimalias sankcijas Rusijos ir Baltarusijos sportui iki karo su Ukraina pabaigos. Pasaulyje sukurta daugiau nei 30 šalių koalicija, pasisakanti už visišką Rusijos ir Baltarusijos atstovų pašalinimą iš 2024 metų vasaros olimpinių žaidynių, vyksiančių Paryžiuje.

Kai kurie šios koalicijos nariai pripažįsta galimybę boikotuoti žaidynes kaip paskutinę priemonę, jei TOK vis tiek leis rusams ir baltarusiams dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Tačiau ne visi yra pasirengę tokiam žingsniui. Po susitikimo Vokietijos tautinis olimpinis komitetas nusprendė neboikotuoti Paryžiaus olimpinių žaidynių dėl galimo Rusijos ir Baltarusijos sportininkų dalyvavimo.

 

Komitetas pareiškė pritariantis Rusijos Federacijos ir Baltarusijos atstovų pašalinimui iš tarptautinių varžybų, laikydamas jog negalima leisti Maskvai ir Minskui piktnaudžiauti savo sportininkų sėkme, siekiant skatinti karą, tačiau neketina boikotuoti pagrindinių ketverių metų laikotarpio startų, nes „vienintelės tokio sprendimo aukos bus sportininkai, kurie praras galimybę įgyvendinti savo olimpinę svajonę“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(22)
(-20)

Komentarai ()