Prasideda „provokacijų prieš Lenkiją“ koordinavimas. Apie ką tariasi Lukašenka ir Putinas  ()

Diktatorių V. Putino ir A. Lukašenkos grasinimai Lenkijai yra žūtbūtinis bandymas įtikinti Ukrainą ir Vakarus paliauboms, mano Stanislavas Belkovskis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-24 Prasideda „provokacijų prieš Lenkiją“ koordinavimas. Apie ką tariasi Lukašenka ir Putinas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius pradėjo plataus masto informacinę kampaniją prieš Lenkiją, prie kurios prisijungė diktatoriai Vladimiras Putinas ir Aleksandras Lukašenka. Jų tikslas – įbauginti Vakarus ir palenkti karo eigą link paliaubų.

Apie tai savo tinklaraštyje rašo Rusijos politikos strategas Stanislavas Belkovskis.

Kremliaus IPSO prieš Lenkiją yra du pagrindiniai punktai. Viena vertus, Maskva labai atkakliai užsimena apie planus atakuoti NATO šalį su maištingos „Wagner“ grupuotės likučiais. Kita vertus, skleidžiamos melagienos, kad Varšuva nori užimti vakarines Ukrainos teritorijas. S. Belkovskis įsitikinęs, jog tokiu būdu diktatoriai nori įtikinti Vakarus sustabdyti karą.

„V. Putinas ir A. Lukašenka šantažuos NATO nesama „vagneriečių“ kampanija prieš Lenkiją ir Suvalkų koridoriaus užėmimu. Jie nori pakelti statymus galimų paliaubų išvakarėse“, – kalbėjo politikos strategas.

Jis patikslino, kad pagrindinis Baltarusijos diktatoriaus A. Lukašenkos vizito Maskvoje tikslas tikriausiai yra „provokacijų prieš Lenkiją“ koordinavimas.

 

Naujausiais duomenimis, Baltarusijos teritorijoje yra apie 5000 sukilusių „Wagner“ kovotojų. Po kruvinų ukrainiečių Bachmuto „mėsos šturmų“ šios grupuotės narių liko nedaug. Ekspertai įsitikinę, kad karinė grupuotė šiandien įvykdyti jokios invazijos į Lenkiją ir Šiaurės Ukrainą negali.

Maskva nelabai įtikina, bandydama „Wagner“ panaudoti kaip „kozirį“ Vakarams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(21)
(-18)

Komentarai ()