Turėjo ypatingą misiją. Ką Prigožinas veikė Putino suvažiavime  ()

ISW papasakojo, kodėl Prigožinas pasirodė Putino viršūnių susitikime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 27 dieną Rusijos ir Afrikos viršūnių susitikime Sankt Peterburge pasirodė netikėtas dalyvis – anksčiau į Baltarusiją „išvarytas“ Jevgenijus Prigožinas. Prigožinas atvyko į šį renginį, norėdamas parodyti Afrikos lyderiams savo ketinimą išlikti reikšmingu dalyviu žemyne.

Apie tai rašo JAV karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Remiantis analitikų ataskaita, „Wagner“ vadovas surengė keletą susitikimų viešbutyje, esančiame netoli Rusijos ir Afrikos forumo vietos. Įdomu tai, kad pačiame renginyje jis nedalyvavo, tačiau aktyviai susitiko su Afrikos šalių atstovais.

„Prigožinas pasinaudojo galimybe neoficialiai susitikti su nežinomu skaičiumi Afrikos lyderių, kad parodytų, jog „Wagner“ ketina išlikti svarbiu veikėju Afrikoje. Rusijos viešai neatskleistas šaltinis teigė, kad Prigožinas surengė privačius neoficialius susitikimus su Afrikos vyriausybių atstovais. Prigožino nuolatinės pastangos susitikti ir pasiųsti žinią Afrikos lyderiams greičiausiai yra „Wagner“ pastangų išlaikyti pelningas karines ir kalnakasybos sutartis Afrikoje dalis. Neseniai iš Centrinės Afrikos Respublikos grįžęs neįvardytas „Wagner“ vadas liepos 26 d. sakė, kad „Wagner“ stengiasi padidinti savo veiklą Afrikoje, kad galėtų finansuoti savo buvimą Baltarusijoje“, – rašoma ISW ataskaitoje.

 

Prigožinas aktyviai pasinaudojo Rusijos ir Afrikos viršūnių susitikimu, siekdamas, kad „Wagner“ būtų perspektyvus Nigerio antivakarietiškas partneris. Tai įvyko iš karto po perversmo Nigeryje.

„Su „Wagner“ susiję „Telegram“ kanalai liepos 27 d. pradėjo platinti Prigožino garso įrašą, kuriame jis gyrė Nigerio kariuomenės nušalintą prezidentą Mohamedą Bazumą ir gyrė tai kaip „nepriklausomybės įgijimo aktą“. Keletas Rusijos „karo korespondentų“ užsiminė, kad Nigeriui reikės „Wagner“ „pagalbos“, panašiai kaip nutiko Malyje po perversmo 2021 metų gegužę“, – rašo ISW.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(10)
(-9)

Komentarai ()