[ŽT] „Su tuo teks susitaikyti.“ Putinas paskelbė, kas tampa naujuoju pasaulio galios centru  (1)

Putinas įsitikinęs, kad Rusija ir Afrikos šalys turi bendrą susitarimą, kad jos turi kovoti už savo suverenitetą, ypač ginti savo interesus pasaulinėje arenoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Afrika tampa nauju pasaulio galios centru ir kiekviena šalis turės su tuo susitaikyti.

Apie tai jis pranešė per Rusijos ir Afrikos viršūnių susitikimą Sankt Peterburge, kuris buvo transliuojamas Kremliaus svetainėje.

„Mūsų akyse Afrikos žemynas tampa nauju galios centru, jo politinis ir ekonominis vaidmuo auga eksponentiškai“, – sakė Putinas.

Jis įsitikinęs, kad Rusija ir Afrikos šalys turi bendrą susitarimą, kad jos turi kovoti už savo suverenitetą, ypač ginti savo interesus pasaulinėje arenoje. Pasak Rusijos diktatoriaus, toks noras nereiškia saviizoliacijos, o yra „atvirumas bendradarbiavimui“.

 

Putinas taip pat teigė, kad už visą bendradarbiavimo su Afrikos šalimis laikotarpį Rusijos Federacija nurašė 23 milijardų dolerių skolą.

„Bendra Rusijos nurašytos Afrikos šalių skolos suma siekia 23 mlrd. dolerių. Maskva šiems tikslams skirs dar 90 mln.“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(32)
(-30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)