Netikėta žinia. Lukašenka skelbia įsakymą, ką reikia padaryti su Lenkija  (2)

Lukašenka pareiškė norintis draugauti su Lenkija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netikėta žinia. Valdžią Baltarusijoje užgrobęs Aleksandras Lukašenka sakė pavedęs premjerui atkurti santykius su Lenkija.

Tai pranešė Censor.NET, remdamasis Lukašenkos spaudos tarnyba.

„Dabar gyvename pirmiausia Rytų – bendradarbiavimo su Rusija ir Kinija – sąskaita. Tačiau nereikia pamiršti ir aukštųjų technologijų Vakarų. Jie artimi, jie mūsų kaimynai – Europos Sąjunga. Ir santykiai su jais negali būti prarasti. Esame tam pasiruošę, tačiau atsižvelgdami į savo interesus. Patikėkite, ateis laikas (dabar tokie neramumai, jūsų kalba, sunkumai dideli) – 2024-2025 metais, esu tikras, ypač rimtų permainų pasaulyje“, – sakė jis.

Lukašenka taip pat sakė, kad būtina kalbėtis su lenkais.

„Ir mums reikia kalbėtis su lenkais, aš įpareigojau premjerą susisiekti su jais. Jeigu jie norės, pasikalbėsime, užmegsime santykius. Mes esame kaimynai, o kaimynai nėra pasirenkami, jie duoti Dievo. Tačiau spalio 15 d. jie turi parlamento rinkimus ir, žinoma, dabar jiems reikia suvaldyti situaciją, kad parodytų, jog jie teisingai apginklavo ir perginklavo šalį. Todėl iki spalio 15 dienos vargu ar jie imsis reikšmingų, jiems ir mums naudingų pokyčių. Jie iš mūsų daug reikalauja ir prašo, bet mes negalime to padaryti, nes tai prieštarauja mūsų interesams“, – pridūrė Lukašenka.

 

Kartu jis apkaltino JAV neva kurstant Lenkiją tokiam ginklavimuisi.

„Amerikiečiai padarė statymus ant Lenkijos. Tačiau lenkai nėra kvaili žmonės. Tai mūsų žmonės, slavai. Jie viską puikiai supranta. Palauksim ir pamatysim. Esame atviri bendradarbiavimui“, – sakė Lukašenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(37)
(-34)

Komentarai (2)