Indija skelbia pareiškimą, kodėl atsisakė pakviesti Ukrainą į G20  ()

Indijos valdžia išlieka „optimistiškai nusiteikusi“ dėl karo Ukrainoje baigties diplomatijos pagalba.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-17 Indija skelbia pareiškimą, kodėl atsisakė pakviesti Ukrainą į G20  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina nebuvo įtraukta į šalių, pakviestų į rugsėjį Indijoje vyksiantį G20 viršūnių susitikimą, sąrašą.

Indijos užsienio reikalų ministras Subrahmanyamas Jaishankaras trečiadienį per spaudos konferenciją sakė, kad Ukrainos lyderis Volodymyras Zelenskis negavo kvietimo į G-20 susitikimą, nes šio klubo nariai „neaptaria saugumo klausimų, o koncentruojasi ties ekonominėmis problemomis“. „G20 yra grupė, sprendžianti pasaulines augimo ir vystymosi problemas“, – sakė ministras, atkreipdamas dėmesį į skirtumą tarp G20 ir JT Saugumo Tarybos.

Anot jo, būsimo susitikimo dalyviai ketina kelti energijos ir maisto tiekimo klausimus. Tuo pat metu Indijos užsienio reikalų ministerijos vadovas pridūrė, kad Naujasis Delis išlieka „optimistiškai nusiteikęs“ dėl karo Ukrainoje užbaigimo diplomatijos pagalba.

 

Jo nuomone, „langas deryboms lieka atviras, taip pat ir dėl grūdų susitarimo“. Be G20 valstybių narių, kvietimą gavo dar devynios šalys. Tai visų pirma Egiptas, Jungtiniai Arabų Emyratai, Ispanija, Nyderlandai ir Singapūras.

Tuo pačiu metu G20 pirmininkaujanti Indija pripažino, kad viršūnių susitikime gali būti aptariamos Rusijos karo prieš Ukrainą ekonominės pasekmės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(15)
(-15)

Komentarai ()