„Pekine kyla siaubas.“ Netikėta žinia. Kinija ruošiasi visiškam Rusijos žlugimui  ()

Aukšti Kinijos pareigūnai rimtai svarsto apie Rusijos žlugimą, jei dabartinis Kremliaus vadovas V. Putinas netektų valdžios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internationale Politik Quarterly“ rašo, kad nemažai privačių pokalbių su aukšto rango Kinijos pašnekovais patvirtina, kad Kinijos vadovybė yra susirūpinusi dėl Rusijos žlugimo galimybės, jei Rusijos diktatorius netektų valdžios.

Kinijos lyderiai yra apsėsti stabilumo idėjos, o pati rizika, kad dabartinės Rusijos teritorijoje atsiras nestabili kaimynė, kuri gali tapti prieglobsčiu teroristinėms grupuotėms, kelia siaubą Pekino vadovybėje, pastebi leidinio žurnalistai.

„Jie baiminasi, kad toks nestabilumas gali išplisti į Kiniją“, – pažymima medžiagoje.

Pirma, Kinijos ambicijos gerokai skiriasi nuo Rusijos.

Dėl neatitikimo tarp savęs suvokimo ir nepakankamų ekonominių išteklių savo tikslams pasiekti Rusija linkusi naudoti nesąžiningą taktiką. Savarankiškumo mentalitetas verčia mesti iššūkį tarptautinei sistemai ir atlikti grobėjo vaidmenį, net griebtis karinių veiksmų ir branduolinių grėsmių, o tai Kinijos vadovybei labai nepatinka.

Kita vertus, Kinija aktyviai siekia stabilių ir įtakingų pozicijų tarptautinėje arenoje, kurios yra susijusios su jos siekiu užtikrinti esamos vidaus politinės sistemos patvarumą. Šiuo tikslu nedidelis nestabilumas, prieštaraujantis JAV vadovaujamai saugumo tvarkai, gali būti naudingas, tačiau per didelis chaosas, įskaitant branduolinę grėsmę, duoda priešingus rezultatus.

 

Rusija, priešingai, jaučiasi nepatogiai dėl Kinijos dominavimo. Baiminamasi, kad Kinijos technologijų dominavimas gali kelti grėsmę Rusijos Federacijos informaciniam saugumui, daro išvadą leidinio žurnalistai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: