„Ji nesupranta nei apie ką kalba, nei kas yra branduoliniai ginklai.“ Kokia branduolinio smūgio virš Sibiro tikimybė (Video)  ()

Karybos ekspertas įvertino branduolinio smūgio virš Sibiro tikimybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistė Margarita Simonian pasiūlė radikalų žingsnį. Rusija, užuot „smogusi Vašingtonui“, gali įvykdyti termobranduolinį sprogimą „kur nors virš Sibiro“. Ir vienintelė rimta jo pasekmė tariamai bus visos radijo elektronikos, palydovų ir telefonų sunaikinimas.

Karo ekspertas Sergejus Grabskis „24 kanalui“ sakė, kad Rusija niekada nebandė branduolinių ginklų. Be to, Kremlius neįsivaizduoja, kokius branduolinius ginklus jis turi ir ką šie ginklai gali.

Šia prasme beprasmiška rimtai svarstyti M. Simonian „nuomonę“.

„Be to, termobranduolinė bomba yra specifinė amunicijos rūšis, todėl net nesvarstau apie galimas jos panaudojimo galimybes“, – pažymėjo karo ekspertas.

Be to, per pastaruosius 50 metų pasaulis sukūrė tokią unikalią ir labai veiksmingą visų branduolinių objektų stebėjimo ir kontrolės sistemą, jog net atmetama galimybė, kad tokie ginklai galėtų būti panaudoti.

Rusija nuo SSRS žlugimo neatliko jokių branduolinių bandymų. Paskutinis bandymas sovietmečiu buvo atliktas 1990 metų spalį Novaja Zemlia poligone – salyne Arkties vandenyne.

 

O JAV Valstybės departamentas praneša, kad jokių branduolinių objektų veikimo pokyčių neužfiksuota. Ir tai, pasak karo eksperto, turėtų mus visus nuraminti.

„Ir tokios karštligiškos mintys M. Simonian galvoje gali būti susijusios su jos noru atkreipti į save dėmesį. Ji nesupranta nei apie ką kalba, nei kas yra branduoliniai ginklai. Ir ne tik pats ginklas, bet ir visas su juo susijusių veiksmų kompleksas“, – pabrėžė Sergejus Grabskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()