„Putinas mano, jog Rusija reikalinga JAV, ir prašo Vakarų pagalbos“  (1)

„Pasikeitė Putino retorika“: Musijenko pastebėjo įdomią detalę diktatoriaus kalboje Valdajaus viršūnių susitikime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kažkas pasikeitė Vladimiro Putino retorikoje per Valdajaus viršūnių susitikimą. Jis pasakė tai, apie ką anksčiau beveik nekalbėdavo.

Apie tai savo „TikTok“ puslapyje sakė Karinių teisės tyrimų centro vadovas Oleksandras Musijenko.

Kaip pažymėjo karo ekspertas, Putinas sakė, kad jie, rusai, dar turi vystyti Sibirą ir Tolimuosius Rytus. Tai svarbus aspektas, į kurį reikia atkreipti dėmesį.

„Rusija pradėjo vis labiau iš viešosios erdvės šalinti kinišką faktorių, ir tai ne veltui, nes bijo ir supranta, kad Kinija plėsis Rusijos teritorijose. Kinija dabar iš Rusijos išgauna didelį kiekį pigių išteklių ir žaliavų savo ekonomikai, kurią reikia pagyvinti, o tai tik augs“, – tikina Musijenko.

Tačiau Rusijos verslas negali patogiai jaustis Kinijoje. Putinas tokius pareiškimus daro tiems Vakaruose ir JAV, kurie mano, jog Rusija reikalinga Jungtinėms Amerikos Valstijoms, kad sulaikytų Kiniją.

„Tačiau Kinija neatsisakys visos Rusijos. Todėl jis (Putinas – red.) prašo Vakarų įsikišti“, – pabrėžia Musijenko.

Be to, diktatorius bijo, nes JAV derasi su Kinija. Gali atsitikti taip, kad Rusija bus tiesiog padalinta.

„Europinė dalis kelių valstybinių darinių ar tautų konfederacijos viduje atiteks Vakarams, o tai iš tikrųjų bus palei Uralą. O kita dalis atiteks Kinijai. Sąlyga bus tokia: nepulti Taivano, atsižvelgti į JAV interesus Pietryčių Azijoje ir užtikrinti Arkties maršruto, kuris pereis JAV ir šiaurės šalims, saugumą“, – sakė Musijenko.

 

Tai naudinga visiems, sako jis, ir tai naudinga Ukrainai. Todėl dabar Kinija yra Ukrainos situacijos sąjungininkė ir kinai iš tikrųjų gali padėti išspręsti viso pasaulio problemą – agresyvios Rusijos problemą.

„Tikiuosi, kad šį kartą, kaip ir Jelcino epochoje, Rusija nebus išgelbėta ir „Bušo kojų“ taip pat nebus“, – reziumavo Karinių teisės tyrimų centro vadovas Musijenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: