Pirmas po arešto orderio. Putinas lankosi pas savo „brangų draugą“  ()

Kremliaus diktatorius nepaliko Rusijos Federacijos teritorijos nuo tada, kai kovo mėnesį TBT išdavė orderį suimti už karo nusikaltimus Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas atvyko su oficialiu vizitu į Kiniją. Tai pirmasis jo vizitas Pekine po to, kai Tarptautinis Baudžiamasis Teismas (TBT) išdavė arešto orderį.

Tai praneša Censor.NET, remdamasis Rusijos propagandos naujienų agentūra „RIA-Novosti“.

Putinas atvyko į Kiniją susitikti su savo „brangiu draugu“ Xi Jinpingu, rašo „The Times of Israel“.

Putinas surengs dvišales derybas su Kinijos lyderiu Xi Jinpingu ir dalyvaus forume „Viena juosta, vienas kelias“*.

Priminsime, kad Kremliaus diktatorius nepaliko Rusijos Federacijos teritorijos nuo tada, kai kovo mėnesį TBT išdavė orderį suimti už karo nusikaltimus Ukrainoje.

Beveik prieš savaitę Putinas lankėsi Kirgizijoje. Tai buvo pirmoji šiais metais Putino kelionė už Rusijos ir Maskvos kontroliuojamos Ukrainos teritorijos ribų. Anksčiau šiemet Putinas lankėsi iš dalies okupuotuose Ukrainos Donecko, Luhansko ir Chersono regionuose, taip pat aneksuotame Krymo pusiasalyje.

 

Kinijos žiniasklaida pranešė, kad į Pekiną dalyvauti forume jau atvyko Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius, Kazachstano prezidentas Kasimas Džomartas Tokajevas ir Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas.


*„Viena juosta, vienas kelias“ (angl. Belt and Road Initiative, BRI) – Kinijos iniciatyva, numatanti uostų, tiltų ir elektrinių tinklu sujungti Kiniją su Afrika, Europa ir kitais regionais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(5)
(-5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()